taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant
manastire mintiugherlii

Sărbătoare la Mănăstirea „Sf.Cruce” din Mintiu Gherlii

Sâmbătă a fost zi de sărbătoare la Mintiu Gherlii, unde a avut loc hramul Mănăstirii Greco-Catolice a Părinţilor Bazilieni „Sfânta Cruce”.

Numeroși pelerini s-au adunat în jurul sfântului lăcaş de cult aflat pe dealul ce înconjoară satul de pe Valea Someşului Mic. Pe lângă creştinii din localitate şi din Gherla au fost  oaspeţi din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, dar şi din zona Sălajului şi Sătmarului.

Manifestările au debutat încă vineri seara cu Vecernia cu Litie, după care a urmat Calea Crucii-procesiunea lumânării şi seara de rugăciune la Mănăstire.

Sâmbătă dimineaţa a început procesiunea, cu pornire de la Biserica greco-catolică din Mintiu Gherlii până la Sfânta Mănăstire, loc de pace şi reculegere, unde se află o mică comunitate de călugări ce păstrează nestinsa flacără a rugăciunii.

Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi , în frunte cu vicar general Mons. Călin Bot, care în cuvântul său a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci. Părintele a încheiat predica printr-o invitaţie la venerarea unei relicve a Sfintei Cruci, care a fost purtată în pelerinaj şi a stat pe masa altarului.

La final, credincioşii au primit binecuvântare cu crucea de lemn prin pr.protoegumen Laurian Daboc, superior provincial al călugărilor bazilieni la Mintiu Gherlii. Credincişii au primit o amintire cu postulatura celor 7 episcopi martiri români greco-catolic. În timpul slujbei a cântat corul surorilor baziliene de la Mănăstirea „Buna Vestire” Gherla.

Tradiţionala sărbătoare prilejuită de hramul Mănăstirii „Sfânta Cruce” de la Mintiu Gherlii s-a încheiat cu o generoasă agapă frăţească.

La sărbătoare a luat parte şi protopopul Alexandru Hruban de la Gherla, care cu această ocazie a lansat tuturor invitaţia de a onora Sfinţirea Bisericii „Sf. Iosif” din Gherla, eveniment ce va avea loc pe 26 octombrie 2019, de la ora 10.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns