taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla

Sărbătoare mare la liceul Ana Ipătescu, de Ziua României – FOTO

1 decembrie, Ziua naţională a României, are o însemnătate aparte în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia voteazǎ unirea Transilvaniei cu România, cerându-se totodată un singur stat naţional.

Cu ocazia Centenarului, la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” a avut loc miercuri un spectacol în cinstea Marii Uniri, pregătit de elevii școlii, îndrumați de doamnele profesoare din catedra de limba română.

În deschiderea programului, eleva Garbotei Ioana din clasa a X-a B a citit un eseu cu titlul „Mândră că sunt româncă”, iar elevele Kegyes Izabella și Bota Mădălina au fost prezentatoarele spectacolului.

Primul moment artistic a fost susținut de eleva Alexandra Rus din clasa a V- a A, care a recitat cu emoție și entuziasm creația „E sărbătoare-n cuget și-n simțire”, aparținand lui Mihai Coșerariu. Ea a fost acompaniată la flaut de Augusta Oros din clasa a IX- a A. În continuare, elevele din clasa a VII- a A, Mureșan Maia, Sălăgean Antonia, Mălinaș Alisa, Rotar Alexia și Iulia Mișca au prezentat o adaptare scenică a lui Moș Ion Roată și Unirea, coordonați de profesoara Adriana Rus, punctând astfel un moment important din istorie care a condus ulterior la Marea Unire. Adaptarea s-a bucurat de succes, fiind apreciată de spectatori.

Cântecul patriotic ‚„Treceți batalioane române Carpații” a fost interpretat de Nicoleta Păcurariu din clasa a VII-a A, acompaniată de Elias Hosu, iar prezentatoarele au subliniat istoricul și importanța acestui cântec înflăcărat, mobilizator.

Roxana Ciacoi și Simina Berciu din clasa a XI-a B au prezentat „100 de ani în 100 de cuvinte”, un portofoliu al clasei, în care elevii au sintetizat momentele importante din istoria țării din 1918 până în 2018, îndrumați de profesoara Claudia Ielcean. Următorul moment artistic a fost al elevei Diana Gabriela Tarța din clasa a V-a C, care a interpretat cu emoție cântecele „Din Țara Moților” și ”Doină”, coordonată de profesoara Ioana Furdui. Elevii Cristian Zsoldos din clasa a IX-a A si Zara Ungur din clasa a IX-a B au prezentat personalități clujene care au influențat istoria în ultimii 100 de ani, îndrumați de profesoara Luminița Georgiu.

Un moment aparte în sărbătorirea momentului l-a constituit prezența pe scenă a elevelor Maia Buju din clasa a II-a A și Alexandra Rus din clasa a V-a A, care au cântat Imnul Centenarului „Marea Unire nu se uită niciodată”, acompaniate de Simion Hosu Simion și elevul Elias Hosu, care au antrenat sala, în aplauze.

Elevele Alexandra Ciocan, Adela Rus și Denisa Rusu au realizat o prezentare PowerPoint, prin care au oferit detalii despre Regina Maria, această mare doamnă a României, iar în final, eleva Bianca Cosma, din clasa a XI-a C, a dat glas ultimelor cuvinte prin care Regina Maria și-a mărturisit dragostea față de nația romană, citind cu sensibilitate un fragment din „Scrisoarea din urmă”.

galerie foto: imagini de la activități

galerie foto gherlaSi elevii claselor primare de la Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” Gherla s-au pregătit temeinic pentru a marca Sărbătoarea Centenarului Unirii de la 1 Decembrie 1918, derulând activități de suflet pe tot parcursul lunii noiembrie, la nivelul fiecărei clase.

Ca o încununare a acestor activități a fost realizată joi Hora Unirii, la care s-au alăturat în același sentiment al bucuriei de a fi români, elevi, cadre didactice, părinți și invitați speciali ai comunității noastre locale – primarul Ioan Năsălean, preot protopop Alexandru-Alin Hruban.

Spectacolul a fost organizat în cadrul Proiectului educațional local ,,Uniți pentru educație!”, aflat la prima ediție în anul Centenarului, coordonat de profesoarele Alina Deac și Corina Buta. Proiectul își propune realizarea unui parteneriat real între școală-familie-comunitatea locală, în scopul formării și dezvoltării personalității copiilor din instituția școlară și nu numai.

La reușita acestei activități au colaborat elevii din clasele I, îndrumați de prof. învățământ primar Adriana Corina Moldovan, Maria Oancea, Alexandra Revnic, Georgiana Butuza, elevii din clasele a III-a, îndrumați de prof. învățământ primar Alina Deac, Melania Conț, Doina Lăcan, Ecaterina Feher și elevii claselor a IV-a, îndrumați de prof. învățământ primar Narcisa Gălan, Ana Mureșan, Lucia Neamțu și Gabriela Nicula.

Și cei mai mici școlari ai școlii, elevii claselor pregătitoare, îndrumați de prof. învățământ primar Daniela Cristurean, Anamaria Tecsi, Raluca Baciu, Simina Szabo și-au dedicat ziua activităților desfășurate sub egida Centenarului și s-au unit în horă, îmbrăcați în cele mai frumoase costume naționale, confecționate de mămici sau moștenite în familie. Elevii s-au bucurat de prezența permanentă a directorului Radu Ielcean și a directorului adjunct Cristian Vedean la toate activitățile organizate în aceste zile.

Tot joi, elevii claselor a II-a, îndrumați de prof. învățământ primar Marieta Oșorhean, Ramona Condez-Martines, Aurelia Grama și Roxana Beder, au fost implicați în activități interactive dedicate sărbătoririi Centenarului Unirii din 1918, desfășurate în cadrul Comisiei Metodice a Învățătorilor.

Elevii clasei a III-a B, îndrumați de prof. Alina Deac, au organizat un amplu spectacol dedicat Unirii din 1918, organizând o expoziție cu lucrări deosebit de originale și interesante dedicate acestei pagini din istoria românilor. Lucrările lor urmează să fie expuse la Muzeul de Istorie al Municipiului Gherla, începând de luni, 3 decembrie 2018, unde vor putea fi admirate de locuitorii orașului.

Toți elevii au simțit bucuria de a fi român, de a-și simți sufletele unite în bucuria tuturor celor ce simt, trăiesc și iubesc românește. Mesajul cu care s-a încheiat activitatea, urarea izvorâtă din sufletul tuturor, mari și mici, a fost:
,,Trăiască România!”.

Să sperăm că nu vom uita sentimente minunate trăite în aceste zile și că România va continua să dăinuie și să reînvie sub binecuvântarea primită de la regina ei, regina Maria:

,,Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.”(Regina Maria)

,,Trăiască România dodoloață!”

prof. Alina Deac și Corina Buta, 

Kegyes Izabella și Bota Mădălina, clasa a X-a B

sus(19)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns