taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik apollo livada mobila angajare muncitor
biserica gherla hram

Sărbătoare de Hram la Parohia Gherla, de Sfinții Martiri Brâncoveni

Vineri, 16 august 2019, sunt prăznuiți Sfinții Martiri Brâncoveni. Cu acest prilej Biserica Parohiei nr. 3 din Gherla își sărbătorește ocrotitorii.

Manifestările religioase vor începe în ajunul prăznuirii, de la ora 18:00, când va fi adusă, de la Catedrala mitropolitană din Cluj, spre închinare, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Ilișua. Această icoană a fost pictată în anul 1673 de același preot Luca, din Iclod, la fel ca și cea de la Nicula și există informații istorice care atestă că a lăcrimat în anii 1717 și 1729.

După ce va fi așezată în Biserică spre inchinarea creștinilor se va oficia slujba vecerniei cu litie.

În ziua prăznuirii Sfinților Brâncoveni, sfânta liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți avându-l în frunte pe Preacuviosul părinte Arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul Mănăstirilor din Eparhia Vadului, Feleacului și Clujului. Părintele va conduce soborul și va rosti un cuvânt de învățătură.

În cadrul slujbei, la momentul chinonicului, interpretele Georgeta și Narcisa Balla vor susține un recital de pricesne.

sus(11)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?