irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
slujba biserica greoc catolica gherla surorile baziliene buna vestire hram

Sărbătoare de hram la Mănăstirea ”Buna Vestire” din Gherla

Creștinii greco-catolici din municipiul Gherla au trăit duminică momente duhovnicești, prilejuită de sărbătorirea hramului Sfintei Mănăstiri ” Buna Vestire”.

Cu această ocazie, Provincia ”Inima neprihănită a Sfintei Fecioare Maria” – Comunitatea ”Buna Vestire” Gherla a invitat credincioșii din localitate și împrejurimi la celebrarea mănăstirii de pe strada Horea și încheierea Anului Jubiliar 75 de ani de la fondarea Surorilor Baziliene.

Având în vedere amploarea evenimentului religios, Sfânta Liturghie Arhierească a avut loc la Biserica Greco-Catolică ”Sfântul Iosif” din Piața Gării, unde enoriașii au participat la slujba oficiată alături de un sobor de preoți de IPS Claudiu-Lucian Pop, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Gherla-Cluj. În timpul liturghiei a cântat corul Surorilor Baziliene.

Alături de gazde, sărbătoarea a fost onorată și de multe surori venite din Cluj-Napoca, județele Bistrița-Năsăud și Maramureș. Au fost momente înălțătoare, de bucurie, creștinii gherleni sărbătorind împreună cu Surorile Baziliene marcarea a 75 de ani de la fondarea comunității.

Noua capelă a Mănăstirii ”Buna Vestire” de pe strada Horea din municipiul Gherla a fost sfințită la data de 24 martie 2005 de IPS Floentin Crihălmeanu. Apostolatul Surorilor este bazat pe rugăciune, surorile ocupându-se de catehizare și îndrumare spirituală. Poarta lăcașului de cult se deschide mereu pentru cei lipsiți, care primesc ajutor, hrană și alinare sufletească. De asemenea, surorile poartă grija bolnavilor din spital și la domiciliu. O preocupare constantă este catehizarea copiilor și a tinerilor, cu care se participă și la diferitele evenimente religioase organizate în localitate sau la Cluj-Napoca.

Așa cum s-a subliniat și în cadrul slujbei, Surorile Baziliene doresc să ducă tuturor mesajul iubirii lui Dumnezeu și să fie purtătorii de Cristos.

Szekely Csaba

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns