taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
iclod biserica ips andrei andreicut

Sărbătoare de hram la biserica Sf. Nicolae din Iclod, cu binecuvântarea casei parohiale – VIDEO

Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae” din Iclod şi-a prăzmuit duminică ocrotitorul, prilej cu care parohia ortodoxă şi Asociaţia „Glasul tinerilor Iclodeni” au organizat un şir de manifestări religioase întinse pe trei zile, încununate duminică cu o slujbă arhierească.

Bucuria prilejuită de prăznuirea unuia dintre cei mai iubiţi sfinţi ai creştinismului a fost desăvârşită de prezenţa la Sfânta Liturghie a Arhiepiscopului şi Mitropolitului Andrei, alături de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop de Gherla, Paul Iulian Isip.

Sfânta Liturghia a fost oficiată de IPS Andrei, care în cuvântul său a scos în evidenţă frumuseţea evlaviei pe care credincioşii din toate timpurile au avut-o faţă de Sfântul Nicolae.

În cadrul slujbei a cântat corul bisericii condus de Gabriel Pop. Un scurt program de colinde au susținut cu acest prilej tinerii Ansamblului folcloric „Dansatorii de pe Someş”.

Cu ocazia acestei frumoase sărbători creştineşti, IPS Andrei a înmânat primarului comunei Iclod, Emil Pîrţoc şi preotului paroh Nicu Claudiu Herinean „Crucea Mihai Vodă”, acordând totodată distincţii şi diplome de aleasă cinstire membrilor consiliului parohial al Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae” Iclod.

La sfârşitul evenimentului, preotul paroh Nicu Claudiu Herinean i-a mulţumit IPS Andrei pentru binecuvântarea arhierească cu care i-a însoţit pe credincioşţii din Iclod prezenţi în număr mare la sărbătoarea hramului lăcaşului de cult din localitate, printre ei aflându-se şi mulţi gherleni, veniţi acasă pentru a fi părtaşi la manifestările derulate timp de trei zile.

Mulţumiri au fost adresate înaltului oaspete pentru prezenţa la hramul bisericii din Iclod şi de către protopopul Protopopiatului Ortodox Gherla, Paul Iulian Isip.

Tot duminică, în prezenţa IPS Andrei, a avut loc binecuvântarea Casei Parohiale din Iclod, moment sărbătoresc onorat, de asemenea, de sute de credincioşi. Înaltul ierarh nu a uitat să evidenţieze realizările edilitar-gospodăreşti din comuna Iclod, de unde domnia sa a plecat cu impresii dintre cele mai plăcute.

Zilele Sfântului Ierarh Nicolae s-au încheiat la Centrul Cultural din vecinătatea sediului primăriei cu un concert de colinde susţinut de Corala bărbătească a Parohiei Ortodoxe Iclod, dirijată de preotul paroh Nicu Claudiu Herinean. Au fost momente solemne, la apropierea Crăciunului şi a Anului Nou.

Szekely Csaba

foto, video: Radio Renașterea, Trinitas TV

sus(6)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns