taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
biserica parascheva gherla

Sărbătoare de hram în Parohia Sf. Cuvioasa Parascheva

Fundația ”Sf.Nicolae” și Primăria Municipiului Gherla organizează Zilele “Sf. Mare Mucenic Mina” în cetatea gherleană. Prăznuirea hramului ”Sf.Mare Mucenic Mina” de la Parohia ,,Sfânta Cuv.Parascheva” se desfăşoară după urmatorul program:

Marti, 10 noiembrie 2015
17:00 – Slujba Vecerniei cu litie și Slujba Utreniei slujită în sobor de preoți

Miercuri, 11 noiembrie 2015
8:00 – Acatistul Sf.Mare Mucenic Mina; Sfințirea apei
9:00 – SF. LITURGHIE slujita în sobor de preoți din Protopopiatul Gherla – vor fi prezenți toți preoții din Protopopiatul Gherla la sedința lunară în biserica noastră, avându-l ca invitat pe Părintele Profesor Doctor în Teologie Mihai Valica – preot la Catedrala ,,Sf.Treime” din Vatra Dornei și profesor la Facultatea de Teologie din Iași, rostind cuvântul de învățătură ,,Actualitatea martirajului în societatea românească contemporană”, cu o lansare de carte, urmată de parastasul pentru preoții slujitori din Protopopoiatul Gherla trecuți la cele veșnice, pentru martirii și mărturisitorii din temnițele comuniste, dar și pentru ctitorii trecuți la cele veșnice.
– Prezentarea stadiului proiectului ”Diferiţi şi totuşi, colegi! Impreună – o şansă pentru fiecare”, prin care vor fi sprijiniți material și moral (rechizite scolare, ghiozdane și îmbrăcăminte scolara) 250 de elevi din Gherla.
14:00 – Premierea la Cinema,,Pacea”a copiilor și a tinerilor din Gherla implicați în proiectele comunității
16:00 – Vizionare film documentar ,,Si totuşi, România plânge!…”, urmată de conferința Părintelui Mihai Valica (preot, scriitor și apologet), cu tema “Biserica Neamului Românesc între mărturisire, asumare a istoriei şi prigoana ideologică ateistă, astăzi”.
Va urma apoi o dezbatere publică cu întrebări și răspunsuri în urma unui discurs academic pe teme de actualitate pentru cei prezenți și un scurt moment artistic.

Intrarea este liberă.

sus(10)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns