taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon

Sărbătoare de 1 Decembrie la liceul „Petru Maior”: „Mândri că suntem români!” – FOTO

Ziua Națională a României este de fiecare dată sursă de inspirație pentru elevii și profesorii liceului „Petru Maior”. Premergător marii sarbători, pe 29 noiembrie, a avut loc activitatea intitulată ”Mândri că suntem români!”

Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a două ore și a avut drept obiective cunoașterea istoriei naționale, încurajarea și promovarea tinerelor talente, cultivarea gustului estetic, orientarea elevilor spre valorile naționale.

Programul activității a debutat cu un recital de muzică patriotică al corului liceului, coordonat de prof. Mariana Bolla și a continuat cu prelegeri și prezentări power-point menite să evoce semnificația zilei de 1 Decembrie, care au fost susținute și coordonate de profesorii Ioan Câmpean și Mircea Câmpean.

galerie foto: imagini de la activitate

galerie foto gherlaEleva Andreea Maxim din clasa a IX-a D a vorbit despre Marea Unire, colegul ei de clasă, Andrei Blaj a evocat personalitatea regelui Ferdinand, în timp ce Tudor Măluțan din aceeași clasă, a prezentat personalitatea marcantă a orașului nostru, Cardinalul Iuliu Hossu.

Pentru a marca atmosfera solemnă, specifică sărbătorii, elevii claselor a cincea și a șasea, coordonați de prof. Cosmina Monoșes, au pregătit un montaj literar-artistic inspirat din creația „Cântare României”, de Alecu Russo, care a avut ca fundal sonor „Balada” lui Ciprian Porumbescu.

Evenimentul a mai cuprins momente artistice care au inclus recitaluri de muzică populară  – solist Larisa Gurzău, clasa a V-a, recitaluri de muzică folk  – Mara Monoșes, clasa aVII-a, Celia Monoșes, clasa a V-a și dansuri populare românești cu elevii Andreea Maxim, Antonia Maxim, Vasile Sican și Alex Onofre, membri ai Ansamblului „Dansatorii de pe Someș”.

„Într-o țară așa de frumoasă, c-un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie, și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: sunt român!” (Alexandru Vlahuță)

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA !

sus(15)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns