taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
biserica mintiu gherlii ortodox

Sărbătoare creştinească la Mintiu Gherlii, de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir

Aşa cum fiecare comunitate îşi cinsteşte ocrotitorul, aşa şi creştinii ortodocşi din Mintiu Gherlii l-au sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Cu acest prilej, joi a fost sărbătorit Hramul Bisericii, la care au fost prezenţi atât credincioșii acestei comunități, precum și foarte mulţi creştini din satele vecine şi din Gherla. A onorat această frumoasă sărbătoare primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, felicitat şi domnia sa cu ocazia zilei numelui.

Înainte cu o seară a fost săvârșită Vecernia cu Litie, în prezența Icoanei făcătoare de minuni „Prodromița”, ce a fost adusă de părintele Natanael Zamfirache, de la Mănăstirea Sfânta Elisabeta, din Cluj.

Joi, de la ora 10, a fost săvârşită Sfânta Liturghie într-un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte pe părintele Benedict Vesa, secretar la Centrul Eparhial şi cadru universitar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj, ultimul vorbind asistenţei despre personalitatea Sf.Mare Mucenic Dimitrie (Sf.Dumitru) şi despre rolul vieţii de creştin.

La această manifestare a fost prezenţ şi un grup de elevi, coordonaţi de profesorii lor, care au interpretat cântece religioase. Un grup de 15 de copii din clasa pregătitoare s-au rugat şi ei alături de părinţii şi bunicii aflaţi în biserică, iar un grup de teologi clujeni şi corul bisericii au interpretat cîntece bisericeşti

La finalul slujbei au fost împărţite, prin generozitatea credincioşilor, pachete cu alimente în cinstea ocrotitorului bisericii, moment duhovnicesc deo mare importanţă umanitară.

“Însufleţiţi de curajul şi râvna Sfântului nostru ocrotitor, precum şi de dragostea lui pentru Dumnezeu, vă mulţumim că aţi fost alături de noi la această frumoasă sărbătoare şi vă mai aşteptăm şi cu alte ocazii”, a spus la sfârşitul evenimentului preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Mintiu Gherlii, pr. Marius Ormenişan, care la ieşirea din lăcaşul de cult s-a întreţinut îndelung cu creştinii.

Szekely Csaba

sus(3)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns