taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
sf grigore luminatorul gherla armeni

Sărbătoare armenească la Gherla, Sfântul Grigore Luminătorul

La începutul verii, în orașul de pe Someş are loc tradiţionala sărbătoare „Sfântul Grigore Luminătorul”. Sâmbătă, 19 iunie, catedrala armeano-catolică din centru și-a primit oaspeții.

Slujba a fost oficiată de părintele Szakács Endre, predica fiind susţinută de preotul paroh al Bisericii Romano-Catolice din Floreşti, Szőcs Csaba. În fruntea unui sobor de preoţi s-a aflat Arhiepiscopul Romano-Catolic de Alba Iulia, dr. Kovács Gergely, guvernatorul apostolic al Ordinatiatului Armenilor Catolici din România. În timpul liturghiei a cântat corul bisericii, condus de Molnár Árpád, cu piese muzicale interpretate în limba armeană. Ca în fiecare an corul a interpretat Imnul Papal şi Imnul Armeniei, un moment înălţător al slujbei.

sf grigore luminatorul gherla armeni

La sfârşitul liturghiei, preotul paroh, Küsmödi Attila a mulţumit prima dată lui Dumnezeu pentru harurile primite şi cu cuvintele liturghiei „pentru toţi pentru toate”.

sf grigore luminatorul gherla armeni

Pe lângă membrii comunităţii armenești locale au fost prezenţi şi armeni din Cluj-Napoca, Gheorgheni şi Baia Mare,  din Ungaria, creştini romano-catolici din Gherla.  Evenimentul a fost onorat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István şi de primarul Ovidiu Drăgan, întâmpinați de președintele UAR Gherla, Ioan Esztegar.

Szekely Csaba

sus(8)jos(2)

1 comentariu

  1. In alti ani, au participat si crestini ortodocsi si greco- catolici, pe långå reprezentantii Autoritåtilor... Sf. Grigore Luminatorul så ne " lumineze " in viitor pentru a construi o comunitate crestinå unitå, este si dorinta Papei, neimpårtåsitå pånå acum de reprezentantii cultelor crestine de pe la noi.

    sus(1)sus(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?