taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
parkour gherla

Sar ca niste pantere prin parcul mare! E parkour, cu traceurii din Gherla! VIDEO

Parkour (pe scurt PK) este o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge dintr-un punct in altul, folosind doar mijloacele propriului corp. Curentul a avut si inca are un urias succes in ultimii ani in toata lumea, in Europa si America. Pana in Romania n-a fost decat un pas.

Traceurii (cei care practica PK) au aparut peste noapte si la Gherla. Nu de putine ori, trecatorii prin parc i-au vazut sarindu-i cu agilitatea unor pantere peste obstacole. De la entuziasmul initial, cand in oras s-au raliat disciplinei mai multi tineri, cea mai mare parte au renuntat, pe masura trecerii timpului. Nu este cazul lui Marci si Rares, care au perseverat si si-au dedicat o buna parte a timpului liber perfectionarii miscarilor, unele destul de periculoase.

Oamenii, in special cei in varsta, ii privesc cu circumspectie si se gandesc ca prin ceea ce fac, provoaca distrugeri. Insa nu este cazul: „Pana acum, n-am stricat nimic!”, dau asigurari cei doi baieti.

Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

reporter: Alexandra Tomoiag

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns