taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
sanitarii priceputi liceul ana ipatescu gherla

Sanitarii pricepuți de la liceul Ana Ipătescu au câștigat concursul de la Cluj, îi așteaptă etapa națională

„Învingătorii nu renunță, iar cei care renunță nu ajung învingători”, este deviza de la care au plecat Sanitarii Pricepuți din Gherla la concursul destinat lor, la Cluj.

„Sanitarii pricepuți” este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor care se desfășoară în școlile din România, de 57 de ani. Municipiul Gherla are două echipaje de sanitari, de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, care anul acesta au luptat cot la cot în etapa județeană a întrecerii.

Pe 6 iunie, Filiala Cluj a Societății Naționale de Cruce Roșie din România a organizat etapa județeană a concursului Sanitarii Pricepuți, la care au participat opt echipaje de liceu și șapte echipaje de gimnaziu.

La nivel de liceu, cei cinci tineri din Gherla, ambițioși, curajoși, cu o dorință puternică de a învăța să salveze vieți, au reușit să aibă aceeași performanță minunată pe care au obținut-o, fără îndoială, prin muncă grea, patru ani la rând, obținând din nou primul loc. Echipajul a fost coordonat de prof. Antoaneta Balint și a avut de luptat din greu împotriva altor șapte echipaje formate din colegi mai mari, astfel încât concurența fost una foarte strânsă.

Ei au câștigat și în 2016, când au participat pentru prima dată la concurs, deși erau abia clasa a VI-a, iar în anii următori s-au menținut cu același rezultat. Datorită perseverenței lor, în 2017 au participat la faza națională a concursului, desfășurată la Buzău, unde au reprezentat județul și unde au obțiunt mențiune.

Echipajul din Gherla, care se bucură de admirația filialei Crucii Roșii din Cluj-Napoca, este format din Tudor Cămărășan – șef de echipaj, Ivona Mărginean, Ioana Roman, Melissa Moșuțan și Mihai Lazea, toți elevi în clasa a IX-a.

Ca să ducă tradiția mai departe, tinerii au selectat și un echipaj de gimnaziu. Acesta este format din Daiana Szegedi – șef de echipaj, Karina Horvat, Radu Nora, Andrada Rus și Marian Zăpârțan, elevi în clasa a VII-a. Instruiți de echipajul mare și îndrumați de prof. Ana-Maria Roman, copiii au concurat la Cluj cu alte șase echipaje bine pregătite, dar datorită priceperii lor, au ieșit învingători.

În cadrul concursului, ambele echipaje au susținut o probă teoretică, unde au trebuit să rezolve un test grilă cu noțiuni de prim ajutor, educație pentru sănătate și noțiuni despre Crucea Roșie. La proba practică, sanitarii au demonstrat în fața juriului cum se acordă primul ajutor de bază, în caz de accidente. Concurența a fost foarte mare, iar emoțiile elevilor pe măsură, exigența în notare fiind unul dintre factorii decisivi.

Câștigătorii au primit premii, constând în cupe și medalii, iar toți participanții au primit dulciuri.

sanitarii priceputi liceul ana ipatescu gherla

Podiumul la liceu

Locul 1: Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla
Locul 2: Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda
Locul 3 : Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca

Podiumul la gimnaziu

Locul 1: Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla
Locul 2: Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
Locul 3: Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Cluj-Napoca

După această reușită, echipa de gimnaziu a liceului Ana Ipătescu urmează să participe la faza națională, care se va desfășura la complexul de agrement „Poiana Pinului” din Buzău.

Copiii din Gherla sunt bine pregătiți să acorde prim ajutor în situații de accident și îndeamnă cât mai multe persoane să învețe manevrele de prim ajutor, pentru că într-o zi acestea ar putea salva vieți. Prin munca și interesul de care dau dovadă, ei reușesc mereu să aducă mândrie liceului și orașului.

sanitarii priceputi liceul ana ipatescu gherla

sus(102)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns