taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
gherla salcii fagului canal copaci

Sălciile de langa canal, „frezate” la maximum

Echipaje de angajati ai ADP au demarat marti o ampla operatiune de toaletare a salciilor de pe marginea canalului care traverseaza orasul, in zona Aleii Fagului. Trecatorii, obisnuiti cu coronamentul inalt si des, au ramas siderati la vederea noului decor, in care din salcii a mai ramas doar trunchiul.

Bogdan Berceni, directorul ADP Gherla, spune ca masura de toaletare a fost luata dupa ce anul trecut s-a rupt o ramura groasa, care a cazut de la 3-4 metri inaltime, punand in pericol viata trecatorilor. „Nu s-au efectuat deloc lucrari de intretinere in ultimii ani la copacii din zona, plantati intre anii 1977-1980. Cei mai multi arbori si-au depasit varsta normala de decor si sunt in declin biologic, sunt copaci cu trunchiuri scorburoase. Prin lucrarile de toaletare vom reduce cu aproximativ 30% coronamentul copacilor, pentru a elimina orice risc de accident„, spune seful ADP.

Lucrarile de intretinere vor dura aproximativ doua saptamani, avandu-se in vedere circa 20 de salcii.

foto: Ovidiu Nagy

gherla salcii copaci taiati fagului adpgherla salcii fagului canal copaci

foto: salciile inainte de operatiunea de toaletaregherla salcii canal

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

8 comentarii

 1. :sad: tot ce este frumos se distruge la Gherla. Parcul este plin de ciori. Acum se taie salciile. Urmeza amenajarea parcului central(din centru).

  sus(0)sus(0)
  • [quote name="adrian"]:sad: tot ce este frumos se distruge la Gherla. Parcul este plin de ciori. Acum se taie salciile. Urmeza amenajarea parcului central(din centru).[/quote]
   Na-i grija, cresc imediat la loc crengile si o sa arate si mai bine. Ar fi trebuit sa le taie la aceeasi inaltime. O sa vezi la vara ce frumos o sa arate.

   sus(0)sus(0)
 2. Lucrarile de ingrijire ale arborilor nu consta eliminarea coronamentului in proportie de 70-80%. Pacat ca nu au lasat aceste lucrari pe mainile unor specialisti. Ar fi bine sa rada tot, daca tot au distrus si sa replanteze.

  sus(0)sus(0)
 3. Si eu cred ca schilodirea asta e o mare magarie, dar iluminatii astia stiu mai bine.

  sus(0)sus(0)
 4. Domnule Berceni,dacă ai veni la mine să-ți fac o freză frumoasă,[...] și eu te-aș tunde la zero,ce-ai mai spune??Nu zice nimeni că nu era nevoie de o toaletare,dar nici așa.Din nou domnul primar apleacă urechea la sfaturile unor nespecialiști ca să nu le zic p*****!Măcar plantați acum între ele altele tinere,ca în momentul când le veți tăia de tot să rămână ceva în loc!!

  sus(0)sus(0)
 5. Nu va panicati. La specia aia de copac crengile cresc foarte repede la loc. 'Vazand cu ochii' cum s-ar spune. Pana la vara vor fi foarte stufoase salciile alea.

  sus(0)sus(0)
 6. Sa-mi [...] in ADP, taieti si parcu` si ii gata de orasul asta !

  sus(0)sus(0)
 7. In Romania yogi suntem specialisti la fotbal, cultura plantelor, politica si femei.Lasati specialistii să-si daca treaba!

  sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns