mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
sedinta consiliul local gherla

S-au votat noile salarii din primărie și instituțiile subordonate – VIDEO

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a ședinței de îndată desfășurată marți la sediul primăriei Gherla a fost un proiect de hotărâre privind modificarea coeficienților aplicați la salariile angajaților din primărie și din instituțiile subordonate.

În cadrul ședinței s-a precizat că urgența acestui proiect de hotărâre este dată de creșterea salariului minim brut pe economie de la 1 ianuarie 2019.

În proiectul propus de executiv s-au produs reduceri ale coeficienților, în special la salariile mai mari, dar s-a explicat că la final, toate salariile vor fi mai mari față de luna decembrie.

La discuții s-au cerut lămuriri despre modul în care au fost stabilit noi coeficienți, atât timp cât bugetul local pentru anul 2019 încă nu se cunoaște. S-a explicat că noile cheltuieli cu salariile pentru anul 2019 vor sta la fundamentarea acestui buget.

Excepție de la noile modificări vor face angajații de la Casa de Cultură, de la biblioteca municipală și de la muzeul de istorie. Salariile acestora sunt reglementate prin altă lege și vor crește cu 25% din diferența de salarii de primit până în 2022, conform legii 153/2017.

video în continuare – discuțiile de la ședință și votul

Toate cele trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de consilierii prezenți la ședință.

Crește salariul minim brut, dar angajații din primărie nu se vor bucura la fel. Ce se mai votează la primărie și ce se întâmplă cu norma de hrană

sus(4)jos(54)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

5 comentarii

  1. Intrebarea din partea Consilierilor trebuia sa fie.....Cate procente din totalul bugetului va ocupa salariile din primarie ? Ne apropiem cu pasi mari spre 45 % in ritmul acesta din cate-mi amintesc eu.
    Angajarile in primarie tind sa fie o obisnuinta, salariile cresc de la primele luni de la angajare.

    sus(42)sus(4)
  2. Ei sunt acolo ca să ridice mânuțele ,nu să întrebe diverse...cât despre angajări,probabil sunt prea puțini.

    sus(35)sus(7)

Lasă un răspuns