taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
bicerica slujba gherla

S-au redeschis bisericile, slujbele ținute afară, locurile marcate cu flori

Se pare că rugăciunile credincioşilor au fost ascultate, astfel că duminică, în ciuda ploii, au fost din nou împreună, în comuniune, la sfintele slujbe religioase oficiate în lăcaşurile de cult din Gherla.

Nu în interiorul bisericilor, deocamdată, dar e bine că în sfârşit au putut fi prezenți, în preajma lăcaşului de cult.

biserica gherla bobalna

La slujba religioasă oficiată de părintele protopop Paul Iulian Isip la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime şi Sfinţii Martiri Brâncoveni – Gherla III de pe strada Clujului, gazdele au întâmpinat credincioșii cu o surpriză plăcută. Pe aleile părculeţului din faţa bisericii au fost desenate de către micii creştini ai parohiei flori multicolore, ca locuri pentru enoriași, respectând distanța de 2 metri între ele. Participanții la Sfânta Liturghie au purtat mască de protecţie, iar înainte și după slujbă, caăile de acces au fost dezinfectate, la fel și obiectele de cult.

Cu distanțare a avut loc slujba și în rândul creştinilor greco-catolici din municipiul Gherla, care după o pauză de două luni, şi-au ocupat din nou locurile pe platoul din faţa Bisericii „Sf. Iosif” din Piaţa Unirii. Aici Sfânta Liturghie a fost oficiată de preotul protopop al Protopopiatului Greco-Catolic Gherla, Alexandru Hruban. La începutul slujbei, acesta şi-a exprimat bucuria de a fi din nou împreună, subliniind că acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de mult har şi rugăciune, scoţând în evidenţă că viaţa noastră de toatre zilele se clădeşte pe adevăr. Şi aici s-a remarcat răspunderea civică a credincioşilor, cu toţii purtând mască de protecţie.

În bisericile Romano-Catolică, Armeană şi Reformată din Gherla, slujbele de duminică au fost transmise tot online. Aici vor fi oficiate slujbele duminicale în aer liber începând cu data de 24 mai. Armenii şi romano-catolici îşi vor da întâlnire pe platoul din faţa Catedralei Armeneşti din centrul municipiului, unde de-acum încolo vor fi oficiate toate slujbele până la încetarea restricțiilor.

Szekely Csaba

sus(28)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns