angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

mircea tivadar

S-a stins Mircea Tivadar „baronul de Armenopolis”

Cultura someşeană a mai pierdut un intelectual. S-a stins din viaţă la vârsta de 60 de ani Mircea Tivadar, membru de vază al comunităţii armeneşti din Gherla și Cluj.

Mircea Tivadar s-a născut în Baia Mare, a copilărit la Gherla, unde a prins mare dragoste de oraș și apoi s-a stabilit în Cluj-Napoca.

La începutul lunii februarie a fost distins cu premiul „Szongott Kristóf” al Uniunii Armenilor din România pentru contribuţia sa la conservarea şi promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial al comunităţii armene din Transilvania.

Premiul Kristóf Szongott pentru Mircea Maximilian Tivadarvideoreportaj

Posted by Andrea Julika Szekely Ghita on 13 Februarie 2018

Mircea Tivadar a fost vicepreşedintele sucursalei Cluj a Uniunii Armenilor din România şi vicepreşedintele cultural al Asociaţiei Muzeului Armean din ţara noastră. A fost un om deosebit de activ şi punctual în tot ce a făcut în slujba comunităţii, pe care a slujit-o până la sfârşitul vieţii.

Şi-a dedicat toată dragostea şi energia comunităţii, animând viaţa armenească. A avut un rol deosebit în recuperarea istoriei şi patrimoniului armenesc. A fost iniţiatorul principal al reînfiinţării Asociaţiei Muzeului Armean, dar şi fondatorul unei colecţii bogate de covoare şi obiecte de artă armenească cu sediul în Cluj-Napoca. A colaborat cu TVR Cluj şi cu presa locală, dar şi cu revista Ararat din Bucureşti. A avut relaţii de prietenie şi colaborare cu reprezentanţii comunităţii armeneşti din Gherla, onorând an de an tradiţionala sărbătoare „Sfântul Grigore Luminătorul”, unde mereu s-a simţit bine. Este cel care a avut inițiativa traducerii in limba română a monografiei Gherlei scrisă de Szongott.

Mircea Tivadar a fost un om generos, foarte credincios şi deosebit de amabil, un armean cunoscut şi apreciat nu numai la Cluj-Napoca, ci în toate comunităţile armeneşti din România. Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Inmormântarea are loc la Gherla, pe 28 februarie, de la ora 13.

Szekely Csaba

sus(10)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns