taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
alexandru bob siminic

S-a stins instrumentistul Alexandru Bob Siminic

S-a stins din viață în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 69 de ani, maestrul Alexandru Bob Siminic, instrumentist desăvârșit, om care a iubit cu patimă mistuitoare muzica tradițională, iar vioara, al cărei arcuș l-a mânuit cu o pricepere rar întâlnită, i-a fost a doua mare iubire, după familie.

Și-a dedicat întreaga viață promovării muzicii autentice tradiționale, a fost laureat național al mai multor concursuri, a avut participări de succes la festivaluri internaționale, a fost inclus în arhivele de folclor și fonoteca radio, a cântat în Ansamblul “Ciocârlia”, la Filarmonica de Stat din Cluj, a înființat orchestra „Lăutarii Ardealului”, cu 100 de instrumentiști, a organizat spectacole la Gherla, a cântat la nunți și petreceri, a pregătit tinere talente în tainele viorii, a activat cu multă implicare ca lider în viața comunității rome locale.

„Sunt ultimul mohican din garda veche a marilor lăutari care au fost pe Valea Someşului Mic”, se autodefinea chiar el.

Ultima apariție în public pentru Siminic a fost la sfârșitul lunii septembrie 2021, la festivalul „Jocu’ la șură”, desfășurat în aer liber, la Gherla.

Anunțul decesului a fost făcut de fiul violonostului, instrumentist și el: „Astăzi a plecat dintre noi cel ce mi-a fost Tată, mentor și prieten. Dumnezeu să îți dea odihnă veșnică!”

Pe rețelele sociale, zeci de mesaje de condoleanțe deplâng această mare pierdere pentru cultura locală și națională.

Înmormântarea are loc sâmbătă, 9 octombrie, la Cimitirul Central de pe strada Dejului, de la ora 12.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

video: Alexandru Bob Siminic și orchestra Lăutarii Ardealului, în concert de excepție la Cluj

sus(21)jos(8)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?