hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

S-a stins fotbalistul Victor Moldovan, fostul atacant al Stelei, originar din Gherla

Victor Moldovan, fostul atacant al Stelei, născut la Gherla, a murit la vârsta de 91 de ani. Ultimul supravieţuitor al marii echipe a celor de la CCA Bucureşti – numele purtat de Steaua până în 1961, a fost găsit în apartamentul său din capitală, anunță ziarul Libertatea.

Victor Moldovan a avut o contribuţie importantă la primele patru titluri de campioană a Stelei, având în palmares şi trei Cupe ale României. A evoluat la CCA în perioada 1951-1958 şi a adunat 80 de meciuri în campionat. Victor Moldovan a înscris în primul eşalon 25 de goluri, iar în Cupa României a bifat 19 partide şi a dat 26 de goluri.

victor moldovan fotbal gherla

Victor Moldovan s-a născut pe 10 iulie 1927 la Gherla şi a început fotbalul pe postul de portar, dar a avut un cuvânt de sus ca extremă. Victor Moldovan este ultimul fost jucător din generaţia CCA din anii 50 care a decedat. A făcut parte din generaţia Stelei (CCA) din anii 50, care a reuşit un turneu legendar în 1956, în Anglia. Tot el a contribuit la unul dintre rezultatele foarte bune din acel turneu, scor 3-3 cu Sheffield Wednesday. Englezii conduceau cu 3-1, iar Moldovan a reuşit o “dublă”.

Amintiri din copilărie

„Am prins dragoste de jocul de fotbal de mic copil, când frații mei Traian (Nuțu) și Alexandru (Pilu), mă duceau cu ei la antrenamente și la meciurile pe care le susținea echipa orașului nostru. Am început să joc prima data pe post de portar, dar fiindcă îmi plăcea să dau goluri, am jucat pe post de înaintaș. La vârsta de 15 ani am jucat deja în echipă ca înaintaș”, a povestit Victor Moldovan în cartea „Sportul gherlean din perspectiva unui împătimit”, a profesorului Augustin Sabo.

„La 18 ani am fost solicitat de echipa Fierarul (Vașaș) din Cluj-Napoca. Apoi am jucat la Armata Cluj și Câmpulung Moldovenesc, satisfăcându-mi totodată stagiul militar. După terminarea armatei am fost chemat la CCA (Casa Centrală a Armatei) București, unde am jucat multe meciuri internaționale. Am fost încadrat în armata, iar după ce am încetat activitatea competițională, am antrenat grupe de copii și juniori pentru echipa CCA București”.

1944 gherla fotbal nemti ss nazisti

Traian Moldovan și-a măsurat forțele pe teren, în timpul războiului, chiar cu o echipă a naziștilor. „Am jucat contra nemților la Gherla. Nu ne-a fost frică. Am dat în ei ca dracu’, i-am căsăpit. Cu șeful S.S. din Gherla mă împrietenisem, era profesor de sport. I-am bătut și pe nemți, și pe cehi. Și n-am plătit nicicum”, a mai povestit Victor Moldovan în ultimul interviu, pentru Libertatea (vezi aici)

foto: Libertatea.ro

sus(15)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns