hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

szoboszlay cluj

S-a stins din viață o legendă a fotbalului, Nicolae Szoboszlay – VIDEO

Marele jucător şi antrenor, clujeanul Nicolae Szoboszlay a decedat pe 2 ianuarie, la vârsta de 93 de ani, în locuinţa sa din centrul Clujului.

El a apărat poarta marelui CCA şi a lui „U” şi a stat pe banca tehnică a echipelor „U”, CFR Cluj, Dermata Cluj, Arieşul Turda, Industria Sârmei Câmpia Turzii şi Corvinul Hunedoara.

La mijlocul anilor ’60 a fost secundul marelui antrenor, Constantin Teaşcă la „U”, când şepcile roşii erau consideraţi spaima formaţiilor bucureştene, Dinamo, Steaua, Rapid şi Progresul.

Între anii 1976-1985 a fost coordonatorul Centrului de copii şi juniori din cadrul clubului Universitatea.

Sub mâna lui s-au format ca mari fotbalişti Petru Emil, Zoli Ivansuc, Remus Câmpeanu, Zoli Jaskó, Alpár Mászáros, Zsolt Muzsnay şi Ioan Ovidiu Sabău, cu toţii ajungând şi în loturile naţionale.

Puţini ştiu însă că apreciatul jucător şi antrenor a fost director tehnic pentru o zi la gruparea Olimpia Gherla, pe care împreună cu antrenorul de atunci, mureşeanul Mircea Şomfălean, a pregătit-o la meciul de baraj pentru promovare în divizia C, susţinut de Olimpia la Beiuş (judeţul Bihor) cu echipa Bihorul din localitate. Partida avut loc în iulie 1983 şi s-a încheiat cu victoria Bihorului cu scorul de 4-0 (2-0). În meciul retur, gherlenii au ieşit învingători cu 2-0 (2-0), dar a promovat în divizia C (actuala liga a III-a) Bihorul Beiuş.

Fostul jucător şi arbitru Szekely Zoltan, care a evoluat în anii ’50 la Sparta Gherla și apoi a funcţionat ca arbitru la nivelul fostei regiuni Cluj, a jucat cu  Nicolae Szoboszlay la Orăştie, oraşul natal al decedatului.

Nicolae Szoboszlay a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Clujului în 2013.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus în holul stadionului Cluj Arena, unde familia, prietenii și cei care iubesc echipa și-au luat rămas bun. Fanii au cântat imnurile echipei și au aprins torțe, în momente emoționante.

szoboszlay cluj

Fotbalul nostru a mai rămas sărac după dispariția sa.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Szekely Csaba

foto, video: eclujeanul.ro

sus(1)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns