taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor mariflor gherla locuri de munca sofer angajare dej cluj
ambulanta covid

S-a prezentat la spital cu simptome de Covid, dar a fost trimis acasă. A ajuns să fie intubat la Cluj, avea infecție severă

La adresa Spitalului Municipal Gherla s-a făcut o reclamație, prin care un bărbat acuză instituția că nu își face datoria corespunzător față de pacienți și că i s-a pus viața în pericol.

Omul, în vârstă de 44 de ani, a povestit cum a ajuns la spital la Cluj, cu infecție severă cu Covid, după ce de la spital de la Gherla i s-a spus să meargă acasă, că nu are nimic. Bărbatul a făcut o sesizare pe adresa conducerii spitalului, în care se detaliază cele întâmplate, cu dorința de a trage un semnal de alarmă asupra unor situații care puteau deveni dramatice.

„Subsemnatul Duculescu Claudiu, domiciliat în Gherla, județul Cluj, vă aduc la cunoștință următoarele:
În data de  4 noiembrie 2020 am facut o examinare radiografica la dl. dr. Lumezeanu Bube (un medic deosebit, mulțumiri), deoarece mă simțeam rău. Dânsul, în urma investigațiilor, mi-a recomandat consult pneomofiziologic, deoarece a văzut ceva la plămânul drept. Am sunat medicul de familie, d-na. dr. Mișca, am rugat-o să-mi dea trimitere la TBC. Aceasta mi-a cerut să fac testul Covid, deoarece așa sunt protocoalele.

În data de 6 noiembrie am facut testul Covid-19, cu rezultat pozitiv. Medicul de familie mi-a spus să stau izolat acasă, fără să-mi dea trimitere la TBC, deoarece așa sunt protocoalele.

După câteva zile, starea mea de sănătate s-a agravat. În ziua de 11 noiembrie, în jurul orelor 16-17, am fost nevoit sa chem ambulanța, deoarece nu-mi scădea febra sub 38,3 și respiram din ce în ce mai greu.

Într-un timp scurt a ajuns un echipaj al ambulantei de la Dej. Echipajul medical a decis să mă transporte la spitalul din Gherla. La poarta spitalului a fost chemat medicul de gardă din acea zi, dl. dr. Belc Adrian. Acesta mi-a luat temperatura, a spus că am 35,6 și a luat decizia de a mă trimite acasă, fără alte investigații: „Nu am ce să-i fac, du-l acasă” .

Acasă, familia a făcut rost de un alt termometru, care a indicat tot 38,3, la fel cum a fost măsurată înainte de a merge la spital.

În urma acestui refuz de a fi consultat de personalul medical de la spitalul Gherla, am luat decizia de a mă deplasa cu mașina proprie la spitalul Clujana din Cluj-Napoca. Acolo, d-na. dr. Cătinean Florina de la UPU a constatat că am „infecție Covid – formă severă” și a luat imediat decizia de-a mă interna.

Vreau să informez ca datorită nepăsării personalului pe care îl conduceți dumneavoastră, odată ajuns la Clujana, personalul UPU de acolo, văzând starea gravă de sănătate în care mă aflam și rezultatul investigațiilor facute imediat, a luat decizia de a mă intuba cu oxigen, urmând sa rămân așa timp de 10 zile.

Prin aceasta scrisoare vreau să vă aduc la cunoștință ce personal aveți în subordinea dumneavoastră și vreau să remarcați faptul ca instrumentarul pe care îl folosesc dumnealor nu este conform, dovada termometrul de acasă și cel de la UPU Cluj.

Îmi pare nespus de rău sa afirm faptul că unitatea pe care o conduceți, din punctul meu de vedere, este incompetentă de a oferi sprijin și servicii medicale populației din municipiul Gherla și împrejurimi.

În urma celor relatate mai sus va rog să luați masurile cuvenite pentru a nu fi în aceeași situație și alți pacienți plătitori de CAS din municipiul Gherla.

Recomandarea mea ar fi un schimb de experiență între personalul pe care îl conduceți și personalul de la spitalul municipal din Cluj-Napoca, deoarece vă informez ca la Interne 1 unde am fost internat,  dr. Militaru Valentin și dr. Rădulescu Liliana, împreună cu echipele lor, își fac meseria cu mult devotament și profesionalism (mulțumiri și tot respectul pentru personalul de la Clujana).

În urma acestei scrisori mi-aș dori să luați măsurile corecte privind remedierea situației jenante în care se află unitatea pe care o conduceți dumneavoastră.

Cu stima, unul dintre cetățenii refuzați consultației”.

Managerul spitalului din Gherla, Mihaela Șomlea, spune că a luat la cunoștință de reclamația făcută și că faptele sesizate vor fi verificate, urmând a se lua măsurile corespunzătoare. „Sunt vremuri grele și dificile și la spitalul din Gherla. Este multă presiune pe personalul medical. Avem și cadre pozitive, sarcinile lor au rămas pe ceilalți, stresul este ridicat și de aceea mai pot să apară evenimente de acest gen, suntem oameni și noi. Desigur, vom verifica toate aspectele sesizate în detaliu și vom lua măsurile care se impun”.

foto: arhiva

sus(87)jos(29)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Când ajungi să încalci toate protocoalele să îți salvezi viața înseamnă că EȘTI DISPERAT. Probabil ai simțit că la Spitalul Gherla se emit corect și citeț actele de constatare decese! La unii doctori termometrele se comportă ciudat și mai ales nu te cred așa "GRATIS"...
    Moștenire Genetică greu de dezinfectat ca alte boli "de spital".
    SĂNĂTATE la toți..

    sus(12)sus(0)
  2. În urmă cu câțiva ani, spitalul era doar refugiu de iarnă pt. țigani.Acum este doar pt.eroii neamului ,,doctorii"Ar trebui desființat și înlocuit cu salvării performante care să transporte pacienții la spitale adevărate ,nu imitații grotești.Iar pe locul acelei așezări ,ar putea fi înființat mult doritul liceu Ana Ipătescu.

    sus(7)sus(2)

Lasă un răspuns