hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

S-a inaugurat o sală de sare la Grădinița Arici Pogonici, cu sprijinul Rotary Club Gherla – VIDEO

Sub genericul „Împreună pentru sănătatea copiilor”, sâmbătă la amiază la Grădiniţa „Arici Pogonici” de pe strada Mihai Viteazul din Gherla a avut loc inaugurarea unei săli de sare pentru copiii preşcolari.

Este vorba de un spaţiu de recreere şi helioterapie pentru copii în mediu cu ioni de sare, scopul acestei amenajări fiind menţinerea unei stări de sănătate cât mai bune şi prevenirea afecţiunilor respiratorii la preşcolari.

Investiţia în valoare de aproxmativ 4000 de euro a fost realizată în parteneriat internaţional între Rotary Club Gherla, Districtul 2241 România şi Republica Moldova, Rotary Club Kozármisleny (Ungaria) şi Rotary Club Dej.

Festvitatea de inaugurare a fost deschisă de preşedintele în exerciţiu al Clubului Rotary Gherla, Mihai Bikfalvi, după care au mai luat cuvântul consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Csige Sándor, Guvernatorul Districtului 2241, Emilian Sopoian, primarul Ioan Neselean şi directoarea Grădiniţiei „Arici Pogonici”, Valeria Şimonca.

galerie foto – imagini de la inaugurare

galerie foto gherlaLa eveniment au mai fost prezenți viceprimarul Iulia Trif, membrii Clubului Rotary Gherla, cadrele didactice ale unităţii de preşcolari, numeroşi invitaţi, părinți și copii.

După tăierea panglicii, cu toţii au vizitat noua sală de sare, unde se vor desfăşura activităţi educative specifice programelor preşcolare şi recreative sub supravegherea personalului didactic din unitate şi la recomandarea uui medic pediatru.

In final, copiii au prezentat un program artistic, care a primit aplauzele celor prezenți.

Sarea gemă folosită pentru terapie provine de la Salina Ocna Dej, iar amenajarea spaţiului a fost realizată de un specialist în domeniu, Mircea Câmpean din Dej. In sala respectivă s-au depozitat sare brută sub formă de bulgări, clădită şi consolidată pe rafturi din lemn de brad, de la pardoseală şi până la tavan. Lucrările au fost realizate cu sprijinul primăriei, care a pus la dispoziţie spaţiul în suprafaţă de 22 mp, întreţinerea şi asigurarea fucţionalităţii amenajării revenind tot administraţiei locale.

Szekely Csaba

video în continuare

sus(20)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns