taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon

S-a inaugurat noul Cămin Cultural „Ilie Călian” din satul Coasta, în comuna Bonțida – FOTO

Vineri dimineaţă în comuna Bonţida s-a adunat mai multă lume ca de obicei – desigur, nu facem aici comparaţie cu festivalul Electric Castle.

Oaspeţii care au trecut prin aceste meleaguri s-au îndreptat spre satul Coasta, unde într-un cadru sărbătoresc s-a inaugurat noul Cămin Cultural din centrul localităţii, care poartă numele ziaristului clujean Ilie Călian. Acesta şi-a petrecut o parte din viaţă pe aceste locuri pitoreşti de la poarta Câmpiei. Regretatul publicist a fost timp de 25 de ani redactor şef al cotidianului Adevărul de Cluj, transformat apoi în Făclia. Ca membru fondator al Uniunii Ziariştilor din România, Ilie Călian a fost o personalitate importantă în mass-media clujeană, dar şi în viaţa culturală a urbei transilvane.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaDupă ce a fost sfinţită de preotul paroh Dragoş Constantin Ane, la noua locaţie a Căminului Cultural a fost dezvelită o placă cu numele cunoscutului publicist clujean. A luat cuvântul primarul comunei Bonţida, Emil Cârhaţ, care a evocat personalitatea jurnalistului, prezentând totodată etapele importante ale vieţii şi activităţii acestuia. Au urmat vorbitorii Dorel Vişan, născut chiar în Coasta, redactorul şef al cotidianului Făclia, Radu Vida, scriitorul clujean Ion Cristofor, poetul bonţidean Alexandru Blaga, scriitorii Cornel Ştefan Vişan şi Onufrie Vinţeler, avocata clujeancă Laura Pop, născută tot în satul Coasta, şi, nu în ultimul rând, poetul şi epigramistul clujean Vasile B. Gădălin, fiu al localităţii Coasta, care cu ocazia acestui eveniment şi-a prezentat ultimul lui volum referitor la Monografia satului Coasta, el fiind şi cel care a iniţiat ideea ca acest lăcaş de cultură să poartă numele ziaristului Ilie Călian.

În parte a doua a manifestării de suflet de la Coasta, în noua sală a Căminului Cultural a avut loc un spectacol folcloric. Au evoluat pe scenă ansamblurile de dansuri populare „ Codrişorul” dfin Bonţida şi „ Jijicanii” din Cluj Napoca.

Szekely Csaba

sus(6)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns