taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
centru turistic gherla expozitie desene bulgaria

S-a deschis la Gherla expoziţia de desene „Să fim prieteni” a copiilor din Polski Trambesh – Bulgaria

La Centrul Turistic Gherla s-a deschis o nouă expoziţie. De această dată este vorba despre desene ale elevilor din Polski Trambesh – Bulgaria, prietenii orașului Gherla.

In urmă cu patru ani, în cadrul programului „Comenius”, cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, au luat legătura şi au stabilit relaţii de prietenie şi colaborare cu colegii lor de la şcoala din localitatea bulgară Polski Trambesh din Bulgaria, oraş cu care municipiul Gherla este înfrăţit.

După ce anul trecut a avut loc o expoziție cu fotografii din localitatea bulgară, în weekend s-au prezentat în faţa amatorilor de artă din Gherla lucrări de desen ale elevilor clasei a III-a de la școala „Tsanko Tserkovski” din Polski Trambesh, îndrumați de învățătoarea Marinela Ivanova.

Expoziția cuprinde peste o sută de desene, majoritatea oglindind obiceiurile, tradiţiile şi datinile populare ale poporului din ţara vecină.

Vernisajul a fost deschis de Mircea Corăbean, președintele Asociației de prietenie Gherla – Polski Trambesh, care a vorbit despre împrejurările în care s-a înfiinţat Asociaţia de Prietenie Gherla-Polski Trambesh, dar şi despre dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi pe plan cultural.

Prof. Mariana Berar, secretară a asociației de prietenie, a subliniat rolul acestei expoziţii în dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre elevii gherleni şi cei bulgari, urmând ca în viitor şi copiii noştri să-şi prezinte creațiile în localitatea bulgară.

Invăţătoarea Daniela Cristurean de la Liceul „Ana Ipătescu” a declarat că acest eveniment artistic este doar o etapă pe drumul colaborării, elevii clasei a III-a de la liceul amintit fiind dornici şi ei de afirmare.

Expoziţia de desene intitulată „Să fim prieteni” este organizată de Asociaţia de Prietenie Gherla – Polski Trambesh (Bulgaria), în colaborare cu Primăria Municipiului Gherla, Centrul Turistic Gherla şi Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, cu prilejul Zilei Naţionale a Bulgariei şi poate fi vizitată până la data de 9 martie 2018.

Szekely Csaba

sus(2)jos(14)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns