taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
internet viteza download

Românii descarcă de pe internet la viteze tot mai mari – Clujul e în topul judeţelor

Conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix si mobil din Romania generate de Netograf.ro – aplicatia ANCOM pentru testarea calitatii serviciului de internet – in anul 2016 romanii au experimentat viteze medii reale nationale de 95 Mbps download date internet fix, respectiv 26 Mbps pentru download date internet mobil.

Viteze de download internet fix pe judete

Masuratorile Netograf.ro arata ca viteza medie de download pentru conexiunile de internet fix la nivel national a inregistrat in anul 2016 valori situate intre 48,37 Mbps (in judetul Harghita) si 117,96 Mbps (in Ilfov).

Viteza medie de download date internet fix, in crestere cu peste 70%

romania viteza internet download

Media nationala – download internet fix si mobil

Testele efectuate pe www.netograf.ro arata ca in anul 2016 vitezele medii de download au crescut comparativ cu anul 2015, atat pentru internet fix, cat si mobil. Astfel, viteza medie de download date internet fix a crescut cu 78,4%, de la 53,2 Mbps la 94,95 Mbps (142,45 Mbps pentru conexiunile de tip fir si 48,99 Mbps pentru conexiunile de tip wireless). Totodata, viteza medie de download date internet mobil a crescut cu 34,7%, de la 19,2 Mbps la 25,9 Mbps (32,98 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor si 22,93 Mbps pentru conexiunile de tip indoor).

Cresterea vitezelor medii de download experimentate de utilizatorii romani vine pe fondul imbunatatirilor operate la nivelul retelelor de acces, atat pe segmentul de internet fix – unde se constata o crestere a numarului conexiunilor care permit viteze mari (>30Mbps) si foarte mari (>100Mbps), cat si pe cel de internet mobil – unde numarul de conexiuni pe tehnologie 4G s-a dublat in 2016, comparativ cu anul 2015.

Cum sunt generate statisticile Netograf.ro

Statisticile pentru internet fix si mobil in anul 2016 au fost generate de Netograf.ro pe baza unui numar de aproximativ 182.000 de teste valide efectuate de utilizatorii de internet din Romania. ANCOM le recomanda utilizatorilor care doresc sa-si testeze conexiunile fixe sa foloseasca echipamente terminale conectate prin fir. Vitezele medii pentru conexiunile de tip wireless sunt de aproximativ 3 ori mai mici decat cele pentru conexiunile de tip fir, din cauza capacitatii limitate de transmisie a routerelor wireless (oferind de regula viteze nominale de maxim 300 Mbps). In plus, in cazul transmisiunilor de tip Wi-Fi, viteza este influentata negativ de distanta fata de emitatorul/routerul wireless si de existenta unor obstacole intre terminal si emitator.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns