taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
gherla aerian centru

Rezultatele sondajului „Ce vor locuitorii din Gherla”

1200 de persoane au răspuns la întrebările unui sondaj online, care urmărea să afle ce cred locuitorii municipiului despre direcția în care se îndreaptă orașul, despre cele mai importante probleme și nevoi cu care se confruntă.

Rezultatele sondajului, pe categorii

1. Pentru domeniul EDUCAȚIE și CULTURĂ, 819 dintre respondenţi consideră că cea mai gravă problemă este lăsarea în paragină a liceului Ana Ipătescu, pe locul doi şi trei, la foarte mică distanţă, lipsa de performanţă a Casei de cultură, a Clubului copiilor și a Muzeului orașului, dar şi lipsa unei creşe (657 voturi şi 655 voturi).

2. În domeniul SĂNĂTĂȚII, de departe cea mai gravă problemă este “nevoia de modernizare a Spitalului Municipal” (993 voturi), urmată de “lipsa unui Serviciu de Ambulanţă eficient” (903 voturi) şi “modernizarea Policlinicii” (792 voturi).

3. În domeniul INFRASTRUCTURII se confirma ceea ce era de așteptat: cea cea mai votată problemă este “faptul că nu sunt asfaltate şi modernizate străzile” (1078 voturi). Pe locul doi se afla “lipsa locurilor de parcare” (669 voturi), iar “lipsa unui bazin de înot şi decăderea stadionului” sunt pe locul al treilea (550 voturi).

4. De o mare atenţie se bucură şi zona MEDIULUI, unde “lipsa de interes pentru amenajarea Parcului Mare şi a Poianei Cărămidăriei” este pe primul loc (918 voturi), urmată de “colectarea selectivă defectuoasă a deşeurilor” (797 voturi).

5. Şi SIGURANȚA PUBLICĂ îi preocupă pe gherleni, iar “iluminatul public slab în general şi inexistent în Parcul Mare” este cea mai importantă problemă (772 voturi), urmată foarte îndeaproape de “lipsa de eficiență a Poliţiei Locale” (765 voturi) şi “lipsa de supraveghere video a spaţiilor publice” (685 voturi).

Sondajul a fost derulat de USR Gherla în perioada 1-9 februarie 2020 și au răspuns la el 1.201 persoane.

„Am lansat acest sondaj de opinie pentru a identifica cât mai precis temele de interes pentru oraşul nostru. Am ales să consultăm cetățenii, pentru că este o formă fundamentală de exprimare a democrației”, se arată într-un comunicat al organizației locale. „Am decis să nu anunţăm organizatorul pentru a nu vicia rezultatul și pentru a implica un număr cât mai mare de persoane, să fie un  chestionar apolitic şi anonim, ale cărui rezultate vor identifica atât temele importante pentru oraş într-o ierarhie a importanţei, cât şi alte aspecte care ţin de un studiu sociologic. Considerăm că numai prin cetăţeni implicaţi mai are această comunitate şansa de a se redresa”.

sus(77)jos(21)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns