gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
vasile bagacean psd

Rezultatele alegerilor de la Gherla, întoarse pe toate părțile. Reacția candidatului PSD

Rezultatele alegerilor locale din 9 iunie au limpezit pentru o vreme scena politică din Gherla. După o perioadă de precampanie și campanie electorală agitată, în care spiritele s-au mai încins și au existat interacțiuni contondente pe rețelele sociale, dar și în spațiul public, rezultatul votului a trebuit să lămurească de fapt ce au înțeles cetățenii din mesajul partidelor și al candidaților.

Alegerile au adus o victorie clară a actualului primar, Ovidiu Drăgan, care și-a mai adăugat 10 procente la rezultatul obținut anterior: 4.204 voturi, față de 3075 de voturi în 2020, la o prezență mai ridicată la urne.

PNL în schimb a primit doar 2.682 de voturi, mai puțin chiar și față de 2020 (2.725 de voturi). Este un indicator la fel de clar că primarul are mult mai mare priză la electorat decât partidul care îl susține. Cu acest rezultat, liberalii au câștigat 6 mandate de consilieri locali, plus încă unul după redistribuire, față de 8, câte au în prezent.

În formula de alianță cu PMP și FD, USR a scăzut în preferințe la aceste alegeri, atât la primărie, cât și la consiliul local. Candidatul Carol Szasz a obținut duminică 23,26 % din voturi, față de 27,7 % în urmă cu patru ani. La consiliul local, USR a înregistrat tot o scădere, de la 14,19 % în 2020 (în alianța URS PLUS), la 12,29 % acum. Din toamnă, USR va intra în consiliul local cu doar 3 consilieri locali, față de 5, cât are acum.

Cu 1087 de voturi primite, candidatul PSD la primărie, Vasile Băgăcean, a obținut 13,75 % din opțiuni și locul 3 în ierarhia celor patru pretendenți la funcția de primar. Față de alegerile din 2020, a adus în plus aproape 300 de voturi.

Partidul Social Democrat, la rândul său, a fost votat pentru consiliul local de 1076 persoane, aproape identic cu voturile pentru primar. Tot în creștere, cu aproape 250 de voturi față de alegerile precedente. Este un semn că Vasile Băgăcean, aflat la prima candidatură, are un potențial, dar nu este încă locomotiva pentru formațiunea politică pe care o reprezintă.

Cu rezultatul de duminică, PSD a câștigat doi consilieri locali și încă unul, după redistribuire. În final, trei consilieri PSD vor fi în consiliul local, la fel ca și în mandatul actual.

UDMR este pe plus: a primit mai multe voturi decât în 2020: 1081, față de 931, în condițiile în care prezența la vot a crescut față de ultimele alegeri, de la 39% la 44%. Dar formațiunea care reprezintă minoritatea maghiară are asigurați tot 3 consilieri locali, ca în prezent.

Și în fine, nou veniții de la AUR, care candidează pentru prima dată la Gherla, se pot declara mulțumiți. Au obținut 10% la primărie (candidat Viorel Fechete, un nume nou în politică) și 11% la consiliul local, scor cu care au rezervate două mandate de consilieri locali.

După declarațiile recente ale învingătorului în alegerile la primărie, Vasile Băgăcean (PSD) a ieșit la rampă cu un mesaj propriu.

Le mulţumesc tuturor celor care au votat PSD şi celor care mi-au fost alături. Felicit contracandidaţii pentru rezultatele obţinute.

Câteva aspecte care mi s-au părut interesante: din numărul total de 8128 de persoane care s-au prezentat la vot, din păcate doar 642 au fost tineri între 18 şi 24 de ani şi 877 tineri între 25 si 34 de ani.

Faţă de 2020, UDMR a reuşit să crească numărul voturilor cu 150, dar mobilizarea lor spre a duce aceste voturi doar în direcţia unui candidat nu a reuşit, mult peste jumătate dintre ele mergând spre Carol Szasz.

Scorul de peste 50% obţinut de către primarul în funcţie, obligă PNL spre a impune un parlamentar din Gherla la alegerile care urmează. Ar fi cu adevarat o premieră în ultimii 30 de ani, dar acest lucru se va decide la un nivel mai înalt.

Nu în ultimul rând, îi felicit pe toti cei care au participat la vot. În ceea ce priveşte rezultatul PSD, va urma o analiză internă şi vom stabili strategia pentru viitor. Important acum este ca Gherla să se dezvolte şi administraţia să demareze şi alte proiecte noi.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns