taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
examen rezultat

Rezultate simulare Evaluare Națională, mai mulți elevi peste media de promovare decât anul trecut

Elevii claselor a VIII-a au aflat azi, 16 aprilie 2021, rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea martie 2021. La nivelul județul Cluj rata de promovabilitate este de 77.60%, cu 12.89 procente mai mare decât la simularea probelor examenului de Evaluare Națională din 2019.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a finalizat centralizarea rezultatelor pentru elevii claselor a VIII-a care au susținut probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea martie 2021.

În județul Cluj, 4.079 de elevi ai claselor a VIII-a au susținut probele scrise, din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea martie 2021, în 133 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 42 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca.

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională, rezultatele nu sunt publice, nu pot fi contestate și au fost comunicate direct elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de proveniență.

Aceste rezultate urmează să fie analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral din fiecare unitate de învățământ preuniversitar, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. Notele obţinute la simularea examenului de Evaluare Națională 2021 se trec în catalog, doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui legal.

„Afișarea rezultate obţinute de elevii judeţului Cluj la simularea examenului de Evaluare Națională, sesiunea martie 2021, a reconfirmat calitatea activităților de învățare desfășurate în școlile clujene, responsabilitatea cu care cadrele didactice au abordat pregătirea elevilor pe parcursul celor patru ani de învățământ gimnazial, având în vedere că acești elevi au studiat, începând cu clasa a V-a, după curricule noi și vor susține examenul după o programă nouă și cu subiecte într-un format inedit. Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care, în funcție de rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire de pe raza localităților, foarte puțini elevi din clasa a VIII-a au participat la activități de învățare față în față, consider că este important pentru ei că, înainte de susținerea primului examen important din viața lor de elevi, au avut posibilitatea să participe la o evaluare standardizată, care să le ofere, atât lor, cât și cadrelor didactice un feed-back obiectiv asupra nivelului de cunoștințe și să dea posibilitatea reglării demersului didactic pentru perioada următoare. Îmi doresc ca aceste rezultate să îi motiveze și mai mult pe toți cei implicați în activitățile de învățare, în sensul de a se pregăti, în continuare cu aceeași seriozitate, în special elevii care au de recuperat anumite conținuturi, astfel încât, peste două luni, la examen să ne bucurăm de rezultate frumoase, pe măsura muncii depuse”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Din centralizarea datelor comunicate de inspectoratele școlare județene din țară relevă următoarele rezultate – procentul notelor mai mari sau egale cu 5:

  • Limba și literatura română: 71,17%  – 88 de elevi au obținut nota 10.
  • Matematică: 59,77% – 980 de elevi au obținut nota 10.
  • Limba și literatura maternă: 79,49% – 22 de elevi au obținut nota 10.
  • Procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5: 65,6%.

25 de elevi au obținut media 10.

Cele mai bune rezultate au fost obținute în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%).

foto: arhiva

sus(2)jos(0)

Lasă un răspuns