ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon depozit gherla mixt alimente
escape gherla restaurant angajare bucatar pizzer dej cluj
scoala test examen elev

Rezultate Evaluare Națională 2022

Joi la amiază au fost publicate rezultatele examenului de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a.

La Gherla au fost înscriși pentru probe pentru probe 87 de elevi de la liceul Ana Ipătescu, 38 de elevi de la liceul Kemeny Zsigmond, 31 de elevi de la liceul Petru Maior și 54 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1.

Cele mai mari medii au fost obținute, înainte de contestații, la liceul Petru Maior și la liceul Ana Ipătescu: 9.90.

9,71 a fost cea mai mare medie la liceul Kemeny Zsigmond și 9,55 la Școala Gimnazială Nr. 1.

Patru elevi de la liceul Kemeny Zsigmond și trei de la Școala Gimnazială Nr. 1 au absentat.

La nivelul județului Cluj, situația statistică generală arată faptul că dintre cei 4.636 candidați prezenți, 4.299 elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), reprezentând 92,73%.

Dintre aceștia, 17 elevi clujeni au încheiat examenul național de Evaluare Națională 2022 cu media generală 10 (zece).

Rata de participare în județul Cluj a fost de 96,26%, adică 4.636 candidați prezenți, dintr-un total de 4.816 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, în sesiunea  iunie  2022.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 4.397 candidați (94,64%), iar 47 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 4.299 candidați (92,73%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 189 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La Limba și literatura maternă, 612 candidați (din 617 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 14 candidați au fost notați cu 10 (zece).

Rezultatele obținute de către absolvenții claselor a VIII-a pot fi consultate și sunt disponibile în mediul online, dar și la avizierele celor 113 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, desemnate centre de examen pentru Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2022.

„ Anunţarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională din acest an, care plasează Clujul pe primul loc la nivel național, ne oferă un nou motiv de bucurie şi de satisfacţie tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului. Doresc să adresez, în primul rând, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această nouă reuşită a învățământului clujean. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic, indiferent de modul în care s-au desfășurat activitățile de învățare, online sau față în față, în ultimii ani școlari. Felicitări tuturor!” a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Contestațiile pot fi depuse joi, 23 iunie 2022, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și vineri, 24 iunie 2022, în intervalul orar 8:00-12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

Media generală de admitere se calculează considerând 80% media de la examenul de Evaluare Națională 2022 și 20% media anilor de gimnaziu și urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale.

  • rezultatele complete pot fi vizualizate aici
fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj sofer tir angajare gherla dej cluj intern

Lasă un răspuns