ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
locuri de munca angajare gherla fabrica umerase ch industrial gestionar electrician
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
escape gherla restaurant angajare ospatar bucatar curatenie dej cluj
elev student scoala bucurie ok

Rezultate bacalaureat 2022 – opt medii de 10 în Cluj – unde sunt cele mai mari medii la Gherla

Ministerul Educației a publicat luni dimineață rezultatele obținute în sesiunea de vară 2022 a examenului de bacalaureat.

La nivel național au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost mai mic cu 7.211 – comparativ cu 2021, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 73,3%, superioară cu 5,5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 67,8%). În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații).

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,3%, iar pentru promoțiile anterioare, 32,1%.

Au promovat 89.054 de candidați, dintr-un total de 121.470 de candidați prezenți (108.450 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 13.020 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

162 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

Clujul

Este din nou pe primul loc pe țară după rata de promovare: 88,5%. Pe ultimul loc este Ilfov, cu 52,9%. Aici aproape jumătate dintre elevii care au susținut probele au fost declarați respinși.

La nivelul județului Cluj, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 88.47% (84.06% – sesiunea iunie-iulie 2021), iar pentru promoțiile anterioare – 43.30 % (34.89% – sesiunea iunie-iulie 2021). Rata cumulată de promovare_înainte de contestații_ este de 85.13%, în creștere față de sesiunea iunie-iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat (79,69%).

În această sesiune a examenului național de Bacalaureat au promovat 3.349 de candidați, dintr-un total de 3.934 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.223 de candidați provin din promoția curentă, iar 126 candidați sunt din promoțiile anterioare.

În județul Cluj, 8 candidați au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. Elevii provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar: Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca (3), Colegiul Național Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca (1), Colegiul Economic Iulian Pop, Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Lucian Blaga Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca (1).

La Gherla, cea mai mare medie, 9.93, a fost obținută de un elev de la liceul Ana Ipătescu, Tudor Cămărășan.

La liceul Petru Maior, cea mai mare medie a fost 9,80. La liceul Kemeny Zsigmond, cea mai mare medie este 9,41, iar la Liceul Tehnologic, 9,01.

La Liceul Tehnologic au fost respinși 7 elevi din 34 înscriși, la liceul Ana Ipătescu 4 din 60, la liceul Kemeny Zsigmond 8 din 38, iar la liceul Petru Maior, 8 din 111.

Contestații

Pot fi depuse/transmise luni, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Vezi toate rezultatele din județul Cluj aici 

  • știre în curs de actualizare

 

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns