taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
primarie gherla comitet criza apa

Reunire a Comitetului pentru Situații de Urgență după ce orașul a rămas fără apă

Conducta de apă ruptă în comuna Iclod, care a lăsat vineri mii de consumatori de pe Valea Someșului și de pe Valea Fizșului fără apă potabilă a impus reunirea Comitetului Pentru Situații de Urgență la Gherla.

Întâlnirea a avut loc vineri seara la ora 22 la sediul primăriei și au luat parte primarul Ioan Neselean, șeful SVSU Gherla Petru Mihuț, șeful Poliției Locale Ioan Georgiu, șeful ADP Gherla Genel Mureșan, secretarul primăriei, Mihai Rotar.

Primarul i-a informat pe cei prezenți în legătură cu situația produsă și cu primele măsuri. La locul unde s-a spart conducta au intervenit factori de decizie de la Compania de Apă și de la Prefectura Cluj și s-a făcut necesarul de materiale pentru intervenția de remediere. Cele mai optimiste păreri au fost ca până sâmbătă la amiază să se rezolve problema. Aceasta ar putea fi însă îngreunată de locația producerii avariei la magistrala de apă, respectiv malul Someșului.

În discuțiile purtate s-a ridicat problema alimentării cu apă menajeră a instituțiilor din oraș, cum sunt spitalul, câminul de vârstnici, unitățile de tip familial, precum și a locuitorilor orașului, iar dacă situația se prelungește, alimentarea grădinițelor, școlilor și liceelor. Alimentarea cu apă ar urma să se facă cu ajutorul pompierilor, inclusiv din fântâni particulare.

În funcție de evoluția situației, se ia în considerare amplasarea unor butoaie cu apă menajeră pentru populație în cartierele orașului, astfel încât oamenii rămași fără această utilitate să poată să își satisfacă nevoile minime.

Ședința a durat aproximativ două ore, iar următoarea reunire a Comiteului Pentru Situații de Urgență a fost programată pentru sâmbătă dimineață, la ora 9.

sus(14)jos(48)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

3 comentarii

 1. D-le Primar nu e de ajuns că orașul a rămas fără apă, străzile sunt ca după bombardament mai trebuie să stăm și pe întuneric? Aseară la ora 21:30 era beznă pe străzi iar iluminatul public nu mergea.

  sus(26)sus(1)
 2. Imi poate spune cineva din primaria Gherla de ce se tolereaza acel oribil comert stradal de pe str Trandafirilor , comert care dealtfel este si interzis Chiar nu se poate gasi un loc civilizat unde sa-i mutati pe acesti comercianti si sa le asigurati conditiile necesare pentru a-si desfasura activitatea ? Eu daca am nevoie si vreau sa-mi amplasez undeva o boxa pt anumite lucruri pe care nu le-as tot cara la etajul 4 , nu-mi dati voie In schimb incurajati acel comert ambulant De ce nu construiti ca spatiu este(centrale termice dezafectate etc) boxe pt cei interesati si sa le inchiriati Toate astea ar aduce bani primariei De ce nu vreti sa faceti nimic in orasul asta ? Pe podul de la gara creste padure , strazile arata ca dupa bombardament(cat a tinut umplutura din gropi pe care ati pus-o) ,semaforul de la P Maior ingreuneaza circulatia Credeti cumva ca nu ne dam seama de ce ati pus un semafor asa de scump , cand se putea foarte simplu si ieftin face un sens giratoriu

  sus(24)sus(0)
  • Total de acord cu cele enumerate de tine, mai puțin sensul giratoriu din intersecția respectivă, nu este loc pt. așa ceva acolo. Ce s-ar putea face acolo este să se lărgească străzile pe o porțiune de circa 50-100 m de la intersecție. Trotuarele sunt foarte largi deci s-ar putea ușor face câte 2 benzi astfel încât să se rezolve și acea aglomerare de mașini din intersecție.

   sus(14)sus(4)

Lasă un răspuns