irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
alegeri locale gherla 2024 primar psd vasile bagacean
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon udmr rmdsz szamosujvar algeri locale 2024
elev clasa tema scoala caiet

Repartizarea la liceu, câte locuri au rămas disponibile în Cluj

La nivelul județului Cluj, 3.585 absolvenţi ai claselor a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2023 – 2024, ca urmare a primei etape de repartizare computerizată, finalizată pe 19 iulie 2023

În prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat, la nivelul județului Cluj, au fost repartizați 3.585 elevi, din totalul celor 3.622 de elevi cu opțiuni completate.

Potrivit planului de școlarizare aprobat pentru anul școlar 2023-2024, pentru admiterea în învățământul liceal, au fost alocate 176 de clase, distribuite astfel: 94 de clase la filiera teoretică, 57 de clase la filiera tehnologică și 25 de clase la filiera vocațională.

Repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, în învățământul liceal de stat, s-a desfășurat pe 19 iulie 2023, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor, așa cum acestea au fost consemnate și validate în fișa individuală a fiecărui elev.
Pe filiere educaționale, 2335 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1250 candidați la filiera tehnologică.

În total, în prima etapă de repartizare computerizată (iulie 2023) au fost completate 67.190 de opțiuni, rezultând o medie de 18,55 opţiuni/elev.

La nivelul județului Cluj, 26 elevi au obținut media de admitere 10 ( zece). Aceștia au optat pentru următoarele unități de învățământ preuniversitar: Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca (4 elevi), Colegiul Național ”Emil Racoviță” Cluj-Napoca (8 elevi), Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca (9 elevi) și câte un elev pentru: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda.

Un număr de 113 elevi din alte județe au optat să urmeze cursurile liceale în unități de învățământ preuniversitar de stat, din județul Cluj.

De asemenea, au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate desfășurate pe 19 iulie 2023:
– 631 elevi la specializări în cadrul filierei vocaţionale;
– 12 elevi în învăţământul militar;
– 69 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor cu CES;
– 57 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie rromă;
37 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.
Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în perioada 7-9 august 2023, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (20-25 iulie 2023), precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

În acest moment, la nivelul județului Cluj, în a doua etapă de repartizare, din cadrul Admiterii 2023, sunt disponibile 282 locuri, din care 104 locuri în învățământul privat.

Elevii reveniți în țară, repatriați, refugiați se pot înscrie în clasa a IX-a, independent de termenele din calendarele metodologiei de admitere în învățământul liceal de stat, profesioal, dual. Aceștia vor urma procedura specifică echivalării studiilor.

Potrivit prevederilor Ordinului Ministerului Educației,  Comisia județeană de admitere, de la nivelul județului Cluj, soluționează cererile absolvenților claselor a VIII-a care, în perioada studiilor gimnaziale, au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale, precum și solicitările elevilor ucraineni care doresc continuarea studiilor liceale în județul Cluj_ https://www.isjcj.ro/descarca/12631, https://www.isjcj.ro/descarca/12628.

foto: arhiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns