taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
remus lapusan psd cluj

Remus Lăpușan și-a dat demisia din PSD și din consiliul județean, unde se duce și ce i-a mai cerut Liviu Alexa

Numirea unui nou șef interimar la organizația PSD Cluj, în persoana jurnalistului Liviu Alexa, a dat startul frâmăntărilor interne de partid.

Speculațiile privind demisia unor personaje importante – consilieri, primari și saltul în barca Pro România, partidul fostului premier PSD Victor Ponta, încep să prindă contur. Cum în politică nimic nu e întâmplător, o teorie a conspirației ar putea fi aceea că punerea lui Liviu Alexa la conducerea PSD Cluj ar fi de fapt fitilul pentru o migrare în masă programată.

Marți și-a anunțat demisia din PSD și din funcția de consilier județean Remus Lăpușan. Într-un comunicat de presă se arată:

„Stimați clujeni, în urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut și în care cred și astăzi, pentru liderii și intelectualii de stânga care au condus PSD de-a lungul timpului, în primul rând pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, pentru tradiția social-democrată din Ardeal, de expresie occidentală.

Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali.

Am avut speranța, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democrație de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înțeles bine înfrângerea de la europarlamentare și a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere.

Cluj-Napoca este un centru universitar de excelență, un oraș cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuți de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj și îmi înaintez demisia atât din PSD cât și din Consiliul Județean Cluj.

Stânga trebuie reprezentată în Cluj și îi invit pe toți cei care sunt animați de valorile social-democrate să intre în proiectul PRO România Cluj și să fie pro comunitate, pro bun simț, pro expertiză profesională și pro Europa.

Remus Lăpușan”

Demisia vine la scurt timp după ce aceasta i-a fost cerută public de Liviu Alexa. Acesta a comentat tot marți gestul lui Lăpușan și i-a cerut să-și dea demisia și din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Transgaz. „Astăzi Consiliul județean și PSD Cluj au scăpat de un om care a făcut foarte mult rău județului, dar foarte mult bine propriului său buzunar”, a transmis Liviu Alexa.

foto: arhiva

sus(6)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns