taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
remus lapusan

Remus Lăpușan: îndemn fiecare cetățean să meargă la vot în 6 decembrie cu gândul să aleagă partidul care îl poate ajuta cel mai mult ca anul viitor pe vremea aceasta să fie în deplină siguranță! (P.E.)

Remus Lăpușan candidează pentru Camera Deputaților din partea PRO România, la alegerile din 6 decembrie.

Candidați pentru Camera Deputaților din partea PRO România. Cel mai nou sondaj de opinie cotează acest partid la 8% la nivel național. Credeți că este un scor bun sau vă așteptați la mai mult?

În acest moment, suntem unul dintre partidele care contează pe scena politică românească, și asta cred că este foarte important pentru un partid tânăr cum este PRO România. Aceasta este prima competiție electorală la acest tip de alegeri pentru noi. Avem oameni foarte bine pregătiți care vin cu viziune de dezvoltare și o strategie bine puse la punct care să scoată țara din criza generată de pandemie. Suntem singurii care avem un plan concret de măsuri pentru sprijinul tuturor categoriilor sociale. Suntem singurul partid din România care nu lasă pe nimeni în urmă – nici persoanele cu venituri mici, nici firmele. Ceea ce se va întâmpla în 2021 va fi decisiv pentru soarta noastră: fie ne adâncim în criză, fie reușim să ne revenim. Îndemn fiecare cetățean să meargă la vot în 6 decembrie cu gândul să aleagă partidul care îl poate ajuta cel mai mult ca anul viitor pe vremea aceasta să fie în deplină siguranță, din toate punctele de vedere!

Zilele acestea, Guvernul a luat măsuri pentru stoparea răspândirii coronavirusului asemănătoare cu cele din perioada stării de urgență. S-au închis piețele, cum credeți că veți ajuta producătorii locali să își revină ulterior?

Închiderea piețelor a fost o crimă la adresa producătorilor locali, dar și la adresa consumatorilor. Suntem nevoiți ca produsele pe care le procuram în mod normal din piață să le luăm acum din supermarket, pe preț mai mare și la calitate inferioară. Produsele pe care le producem și noi în mod normal le găsim în marile lanțuri de magazine din import! Dacă tot s-au închis piețele, de ce nu s-a dat o directivă ca producția locală să fie preluată de supermarketuri? Să vă dau un exemplu: după ce o vară întreagă te pregătești, ca producător, pentru recolta de varză de toamnă, ajungi să fii nevoit să o lași pe câmp să înghețe pentru că efectiv nu mai ai cui să o dai! Viitorul guvern trebuie să gândească o schemă de ajutor pentru producătorii care au fost grav afectați de această măsură, altfel nu vor avea cum să-și recupereze pierderile generate de cheltuielile pentru însămânțarea și creșterea produselor.
PRO România propune ca măsură imediată garantarea unor prețuri minime pentru colectarea produselor agricole locale și stimularea înființării de asociații / clustere ale producătorilor locali pe lângă consiliile județene.

Spuneați că nu veți lăsa firmele în urmă. Cu ce plan concret vine PRO România pentru a salva companiile autohtone?

Sprijinul economic de criză este denumirea sub care am reunit toate măsurile pe care le avem în vedere pentru ajutorul acordat firmelor românești: vom finanța IMM-urile și vom acorda facilități pentru depășirea perioadei de criză, vom reduce TVA de la 9% la 5% la produsele agricole și alimentare, respectiv pentru companiile din domeniul HORECA, vom acorda facilități pentru plata chiriilor și a ratelor bancare, vom acorda granturi pentru sprijinirea activității micilor întreprinzători locali.

(P.E. – publicitate electorală)

sus(1)jos(42)

Lasă un răspuns