taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
copii ghiozdan

Reîncepe școala, ce scenarii se aplică

Inspectoratul Școlar Județean Cluj monitorizează dinamica scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Cluj, aceast aspect fiind influențat de evoluția situației epidemiologice de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ.

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, nr. 97/4.05.2021, în contextul prevederilor Ordinului comun, nr.3235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare stipulate prin Ordinul comun nr. 3.459/280/2021 și Ordinului comun nr. 3755/560/29.04.2021, emise de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, reluarea activității educaționale în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, începând de miercuri, 5 mai 2021, se va realiza potrivit scenariilor 1 și 2, stabilite pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportate la 1000 de locuitori.

La nivelul județului Cluj, 51 de unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 1 care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi aelevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

389 de unități de învățământ preuniversitar, între care și cele din Gherla, vor adopta Scenariul 2, care constă în: a) participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XllI-a și a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; b) participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu. Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1/1.000 de locuitori, iar la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.  Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, respectiv a XIII-a vor reveni la cursuri începând de luni, 10 mai 2021, potrivit Ordinului de minstru, nr.3558/29.03.2021, care modifică Ordinul ministrului educației și cercetării, nr.3.125/2020, privind structura anului școlar 2020-2021

 

Hotărârea nr. 97 din 4 mai 2021 privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului.

Se aprobă scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, pentru reluarea cursurilor, după vacanța școlară, conform anexei care face parte integrantă din hotărâre.

  • scenariul 1 – Aluniș, Așchileu Mare, Beliș, Bobâlna, Buza, Căpușu Mare, Ciucea, Ciurila, Fizeșu Gherlii, Gârbău, Jichișu de Jos, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărișel, Mintiu Gherlii, Panticeu, Petreștii de Jos, Ploscoș, Recea Cristur, Sânpaul, Țaga, Vad, Valea Ierii
  • scenariul 2 – Aghireșu Fabrici, Aiton, Apahida, Baciu, Băișoara, Bonțida, Borșa, Căianu, Călărași, Călățele, Cămărașu, Câmpia Turzii, Cășeiu, Câțcău, Cătina, Ceanu Mare, Chinteni, Chiuiești, Cluj-Napoca, Dej, Feleacu, Florești, Frata, Geaca, Gherla, Gilău, Huedin, Iara, Iclod, Izvoru Cirșului, Jucu, Luna, Mărgău, Mica, Mihai Viteazu, Mociu, Moldovenești, Negreni, Pălatca, Poieni, Rîșca, Săcuieu, Săncraiu, Săndelușeti, Sânmartin, Săvădisla, Sic, Suatu, Tritenii de Jos, Turda, Tureni, Unguraș, Viișoara, Vultureni

Situația Covid 19 localități județul Cluj – rata de incidență, actualizat zilnic – mai 2021

sus(1)jos(7)

Lasă un răspuns