hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

iclod spectacol colinde

Regal de colinde la Iclod cu invitat special de la Viena – VIDEO

La Centrul Cultural din Iclod s-a organizat pe 26 decembrie tradiţionalul Concert de colinde, sub genericul „Larg deschideţi poarta sufletelor voastre, N-am venit să cerem, am venit să dăm..”. Programul a fost deosebit de bogat şi variat, începând cu frumoasele colinde până la piese de muzică clasică.

La debutul manifestării, primarul Emil Pîrţoc a urat sărbători fericite şi La mulţi ani tuturor spectatorilor, printre care s-au alfat mulţi clujeni şi gherleni, sosiţi cu acest prilej în comuna de pe Valea Someşului Mic.

Programul a fost deschis de elevii Şcolii Gimnaziale din Iclod, după care a urmat Ansamblul folcloric „Tradiţii Ormănene” condus de Aurelia Cozma, formaţie premiată zilele trecute la cunoscutul Festival internaţional „Datini şi obiceiuiri de iarnă” de la Iaşi.

Un moment sărbătoresc a fost evoluţia Grupului „Sf. Nicolae” al Bisericii Ortodoxe Iclod, dirijat de preotul paroh Nicolae Claudiu Herinean, care a interpretat colinde de Crăciun şi Anul Nou.

Intre invitați s-a aflat tenorul Liviu Burz de la Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai prestigioase opere din Europa. Artistul nu a venit singur pe plaiurile someşene, ci însoţit de instrumentistul Ruben Doran, originar din Iclod, care l-a acompaniat la pian.

Au urmat „Dansatorii de pe Someş”, cu 12 perechi de jucăuși pregătiți de Emil şi Janina Bodea, amfitrionii spectacolului, care i-au însoţit pe toţi artiştii pe scenă pe parcursul celor două ore de program, alături de „Ceteraşii de la Gherla” conduşi de violonistul Gabi Bunea.

Au mai încântat cu splendide colinde interpreţii de muzică populară Roxana Suciu, Ioana Roman şi Ioana Maria Câmpan.

Spectacolul de la Iclod s-a încheiat cu recitalul extraordinar susţinut de Angela Rusu, un final cât se poate de reuşit al tradiţionalei serbări de Anul Nou.

Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Iclod şi Asociaţia Culturală „Dansatorii de pe Someş”.

Szekely Csaba

video în continuare – imagini amator

video: Izabella Tudose

sus(6)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns