ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
locuri de munca angajare gherla fabrica umerase ch industrial gestionar electrician
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
escape gherla restaurant angajare ospatar bucatar curatenie dej cluj
judecator instanta judecata sentinta

Recursul fostului primar Ioan Neselean față de decizia ANI, care l-a declarat în stare de incompatiblitate, respins la ICCJ

La aproape trei ani de când ANI l-a declarat în stare de incompatiblitate pe fostul primar Ioan Neselean, I.C.C.J. a dat verdictul final.

În septembrie 2016, la trei luni după instalarea ca primar din partea PSD la Gherla a lui Neselean, un ziar din Cluj-Napoca apropiat de opoziția de la acea vreme a publicat o știre prin care se atrăgea atenția asupra stării de incompatiblitate  a primarului.

În aprilie 2019, Agenția Națională de Integritate l-a declarat în stare de incompatibilitate pe primar. A.N.I. a constatat că în perioada 15 octombrie 2013 – 2 iunie 2016, Neselean „a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru (președinte) al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Gherla”.

La vremea respectivă, Neselean a explicat faptul că a fost numit membru în Consiliul de Administrație la Spitalul din Gherla în calitate de consilier local, și nu de viceprimar. „Hotărârea numirii a fost adoptată de către consilierii locali, iar eu am acceptat acest mandat dat de către consiliul local, punând mai presus de orice interesul public, cu atât mai mult cu cât aceasta activitate nu era plătită. Nu am primit niciun leu pentru asta, dimpotrivă, a însemnat o muncă și un stres în plus pentru mine. Hotărârea Consiliului Local a fost contrasemnată de primar și de secretarul de la acea vreme al primăriei și mai mult decat atât, a fost considerată legală de către Instituția Prefectului. În consecință, nu se poate reține nicio situație de incompatibilitate. Însă sunt oameni care nu suportă concurența și te sapă și te înjură, sau îi pun pe alții sa te înjure. Sunt lași, care sub o identitate falsă, te mușcă pe la spate și te acuză de lucruri pe care nici nu le-ai gândit”.

O lună mai târziu, în mai 2019, primarul a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Cluj.

În septembrie 2019, Curtea a respins apelul făcut de primar: „Respinge ca neîntemeiată acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul N.I., în contradictoriu cu pârâta ANI. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii.”

Neselean a făcut recurs, care a avut termen pe 1 februarie 2022. Sentința dată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție: „Respinge recursul declarat de reclamantul Neselean Ioan împotriva sentinţei civile nr.185/2019 din 26 septembrie 2019 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.”

Respingerea recursului înseamnă că Neselean își va pierde postul de consilier local, după ce Prefectura Cluj va dispune acest lucru. În acestea condiții, locul său va fi luat de următorul candidat de pe lista PSD la alegerile locale, fostul consilier local Cristian Vedean, în prezent director adjunct la liceul Ana Ipătescu.

Un alt dosar aflat la ICCJ urmează să judece recursul făcut de fostul primar Marius Sabo, declarat și acesta în stare de incompatiblitate, de către A.N.I. , în decembrie 2019.

Potrivit A.N.I., în perioada 10 iunie 2017 – 27 aprilie 2018, Marius Sabo a exercitat funcția de consilier local simultan cu funcțiile de administrator provizoriu, director general provizoriu, respectiv director general al unei societăți comerciale înființate de Consiliul Județean Cluj și aflată sub autoritatea acestuia (societate în cadrul căreia Consiliul Județean este acționar majoritar).

Marius Sabo (PNL) a fost numit în funcția de director general provizoriu la Centrul Agro Transilvania, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, pe 17 noiembrie 2017.  La acea vreme era și consilier în cadrul Consiliului Local Gherla.

Atunci Sabo a explicat că ar putea exista o stare de incompatiblitate doar dacă ar deține funcția de consilier județean, potrivit legii de la acea vreme. Între timp au apărut modificări la lege, dar fostul primar a declarat după anunțul ANI că a ocupat în perioada respectivă funcția de director provizoriu, la care nu se face referire în legea privind incompatiblitatea.

După ce a fost numit director plin la Centrul Agro Transilvania, pe 26 aprilie 2018 Sabo și-a anunțat demisia din consiliul local Gherla.

Sabo a făcut apel la Curtea de Apel Cluj, fără un rezultat pozitiv, iar acum urmează să se judece recursul la ICCJ. Dosarul are termen data de 7 iunie 2022.

foto: arhiva

 

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns