alegeri europarlamentare 2019 psd gherla cluj
alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej vintage pub de vanzare gherla local dej cluj

Recorduri de temperatură, cald în noiembrie ca vara – cum va fi vremea până la mijlocul lunii și când revin ploile

Termometrele au arătat temperaturi de vară duminică și luni după-amiază, la Gherla și Dej.

In ultima lună dinaintea iernii, cel mai cald în zonă a fost duminică, 4 noiembrie, când la stația meteo Dej s-a înregistrat după-amiază un vârf de 26,7 grade, în condiții de cer senin. La Gherla au fost 26 de grade.

Recordul zilei în România a fost puțin mai la nord, la Baia Mare, în Maramureș, unde s-au atins 27,7 grade, la umbră. La Cluj-Napoca au fost 23,8 grade Celsius. Chiar și la polul frigului, Miercurea Ciuc, a fost ca în toiul verii, cu o maximă de 25,2 grade.

harta temperatura record caldura

foto: temperaturile maxime înregistrate duminică în România (meteoromania.ro)

In ce priveste ziua de luni, 5 noiembrie, cel mai cald în România a fost în jurul orei 15, cand s-au inregistrat 27 de grade la Bistrița, 26,6 grade la Batoș, în județul Mureș și 26,1 grade la Dej. La Gherla a fost la aceeași oră cer senin, cu 25 de grade la umbră.

După încă o oră, tot zona Gherla – Dej – Bistrița – Batoș era cea mai caldă din România, cu 25 de grade in aer. De menționat că la primele ore ale dimineții, la Gherla și Dej au fost doar 2 grade.

Temperaturile înregistrate în România în noiembrie 2018 au devenit recorduri, depășind valorile istorice.

Vremea se schimbă

Începând de marți, 6 noiembrie, temperaturile din timpul zilei vor începe să scadă în toată Transilvania. De joi încolo  se vor menține constante, până pe 13 noiembrie, după care vor scădea din nou, dar mai accentuat. Valorile medii maxime vor fi cuprinse între 14-21 de grade în această săptămâna și între 9-15 grade săptămâna viitoare.

Pe timpul nopților, temperatura aerului va crește luni și marți, apoi va scădea și încă destul de accentuat până joi dimineață. Până la începutul săptămânii viitoare se va încălzi din nou, iar apoi urmează o nouă răcire. În prima săptămâna vor fi temperaturi medii pe timpul nopții cuprinse între 1-5 grade, iar în săptămâna următoare de 0-3 grade.

Șansele de ploaie vor fi mai ridicate și în creștere săptămâna viitoare, mai ales după data de 14 noiembrie, spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

sus(0)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns