revelion 2020 gherla dej cluj crystal ballroom pret
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj cabinet orl gherla dej cluj revelion 2020 gherla dej cluj al kimbo pret locuri de munca angajare gherla dej cluj bontida service facturare
gherla strada hasdatii

Războiul cu localnicii pentru ridicarea unui bloc pe strada Hășdății, o nouă rundă, cine a câștigat

Se fac în curând 5 ani de când o inițiativă privată urmărește construcția unui nou bloc pe strada Hășdății din Gherla. Alte două bocuri s-au construit în apropiere și deși în acest caz s-a obținut anularea în instanță a PUZ-ului (planul urbanistic de zonă, necesar pentru autorizarea construcției), a fost prea târziu, pentru că blocul era deja ridicat, cu locatari noi.

De această dată însă, locuitorii de pe strada respectivă nu vor să cedeze cu niciun chip și spun că vor merge până în pânzele albe. Noul bloc ar urma să aibă două etaje și mansardă, dar oamenii spun că le va afecta intimitatea, va genera trafic auto suplimentar, va suprasolicita canalizarea etc. Argumentul lor suprem: este zonă de case, iar biroul de urbansim din primărie ar trebui să nu repete greșeala făcută anterior, când s-a aprobat PUZ-ul. „Să nu încerce să favorizeze doar o persoană și restul străzii să aibă de suferit!”, este mesajul oamenilor.

In luna mai 2019, PUZ-ul a primit aviz nefavorabil în forma resepectivă din partea comisiei de urbanism de la Cluj, care a impus mai multe condiții pentru acceptare.

Inițiatorul a refăcut documentul, care a fost analizat în cadrul Comisiei tehnice de  urbanism și amenajarea teritoriului de la Cluj, pe 28 august. Și de această, a primit aviz nefavorabil, după cum se arată în răspunsul la o solicitare pe acest subiect, făcută de un locitor din zonă.

aviz tehnic negativ bloc gherla

„Au făcut un nou, PUZ, fără știrea noastră, deși trebuia să fim și noi informați. Cu toate astea, au primit din nou aviz nefavorabil, al doilea. Acum să vedem ce mai încearcă?”, spune cetățeanul din zonă.

 

Construcția unui bloc nou între case, pe strada Hășdății, încinge spiritele, locuitorii din zonă au strâns semnături de împotrivire

sus(30)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely

1 comentariu

  1. Cum vrea constructorul ala sa mai primeasca acceptul vecinilor cand la celelalte doua blocuri i-a pacalit, ca sa nu zic 'inșelat'..?! Pai trebuie sa lasi usi deschide in urma ta nu sa umbli cu pacaleli doar din setea de a castiga cat mai multi bani ! Asta e scopul familiei P..... ! Banii ! Cat de multi bani ! Au bagat alt nume la 'inaintare' cum ca ar fi constructorul blocului pt ca ei stiu ca vecinii sunt nemultumiti de ei. Pe vecinii de la case i-au pacalit ca fac blocuri cu doua etaje si au facut cu patru....oamenii aia nu mai au intimitate. Iar pe locatarii din blocuri, toti cu copii mici, ca le face loc de joaca in spatele curtii, cand colo a facut parcari ca sa mai smulga niste bani. Le-a dat pe bani. Copiii aia se joaca printre masini. Nici o hinta, nici un leagan, nici un fir de iarba doar masini si beton ! Plus ca a vandut locuri de parcare cate doua sau chiar trei la un singur locatar in timp ce pe altii i-a lasat fara niciunul..!! Asta chin pe multi dintre ei, numai ei stiu cat de greu se descurca cu parcatul, disconfort foarte mare..!!
    Oameni buni nu va lasati, familia aia nu merita nici favor din partea voastra, ca pe ei i-a durut in fund de confortul vostru ! Doar sa castige ei ia interesat....nu va lasati !!!

    sus(28)sus(2)

Lasă un răspuns