taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare

Cruce pusă la pământ de vânt la Gherla, copaci rupți la Sic, acoperișuri smulse la Cluj, TIR-uri răsturnate în țară

Vânturile puternice care au bătut începând din noaptea de duminică spre luni au provocat stricăciuni minore la Gherla și împrejurimi. În țară, vântul a bătut cu putere, iar câțiva șoferi care nu au adaptat viteza, s-au răsturnat.

În jurul orei 3 dimineața, un copac a fost rupt de vânt la Sic și a căzut peste un drum. Aici s-a intervenit cu drujba pentru degajarea străzii.

sic szek copac rupt vant

La amiază, o cruce din lemn cu Răstignirea lui Isus s-a rupt și a căzut la pământ, pe strada Plugarilor. Câțiva localnici au luat măsuri și a repus-o pe poziție.

rastignire cazuta gherla vant

În jurul orei 14, pompierii voluntari de la SVSU Gherla au fost solicitați să intervină pe strada Stăruinței. Aici o bucată de tablă s-a desprins de pe un bloc, iar pompierii au fixat-o cu cuie.

bloc tabla vant

foto primită de la Ildiko

Efectele fenomenelor meteo au fost mai mari la Cluj-Napoca, unde echipajele de pompieri ale ISU Cluj au intervenit în Piața Avram Iancu, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, străzile Primăverii, Heltai Gáspár, Dobrogeanu Gherea, Brassai Sámuel, Mehedinți și Albert Einstein, pentru a degaja bucăți de tablă din acoperișuri, copaci doborâți de vântul puternic, un panou publicitar, bucăți de tencuială desprinse, elemente de acoperiș sau din zid care prezentau instabilitate.

pompieri cluj bloc acoperis vant tabla

Au mai fost intervenții  asemănătoare la Turda (Calea Victoriei, străzile Zorilor și Agricultorilor) și în Florești (Intrare Crișului).

Situațiile înregistrate nu au produs efecte grave.

Efectele vântului în țară: copaci și mașini răsturnate, trenuri oprite

Luni dimineața, în județul Covasna, pe DN2D, pe raza localității Ojdula, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt pe carosabil. Drumul nu a fost blocat, nu s-au înregistrat victime, iar problema a fost remediată.

În județul Neamț, pe DJ 156A, pe raza localității Săvinești, trei stâlpi de telecomunicații de pe marginea drumului au fost doborâți de vânt pe carosabil, problema fiind însă remediată.

În județul Bihor, pe DN19B, în localitatea Barba, s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Aceeași situație a fost semnalată și pe DN1, pe raza localității Timișul de Jos din (județul Brașov.

Circulația feroviară pe magistrala 300 a fost oprită între stațiile CF Predeal și Timișul de Sus, în județul Brașov, din cauza prăbușirii unor arbori pe terasamentul căii ferate. A fost afectată deplasarea mai multor trenuri.

Înainte de amiază, circulația feroviară pe secția de cale ferată 202 Târgu Jiu (Gorj) – Petroșani (Hunedoara) a fost  întreruptă, după ce în stația CF Iezureni din județul Gorj, un arbore s-a prăbușit, din cauza vântului puternic, peste terasamentul căii ferate. Trenul IR 1924, care se deplasează pe relația Deva-București, și-a întrerupt deplasarea.

La amiază, circulația rutieră pe sensul către Ploiești al autostrăzii A3 București – Ploiești a fost întreruptă la kilometrul 63, în zona localității Bărcănești, județul Prahova, după ce, din cauza vântului puternic, remorca unui vehicul s-a răsturnat pe carosabil. Nu s-au înregistrat victime.

tir rasturnat vant giurgiu

La scurt timp, pe DN5 București – Giurgiu, în zona localității Uzunu din județul Giurgiu, un tir cu remorca goală s-a răsturnat (foto sus), din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum – vânt lateral puternic, pe carosabil. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

remorca tir rasturnat mures vant

foto: observatortransilvan.ro

În jurul orei 13,30 că DN15 (E60) a fost blocat pe ambele sensuri la ieșirea din localitatea Ungheni către Autostrada A3, în județul Mureș, din cauza unui eveniment rutier produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum – vânt lateral puternic, un camion fără încărcătură s-a răsturnat pe carosabil (foto sus). Nu s-au înregistrat victime.

La aceeași oră, DN7C Curtea de Argeș – Sibiu a fost blocat pe ambele sensuri la kilometrul 90, pe raza localității Arefu, județul Argeș, din cauza căderilor de arbori de pe marginea drumului pe carosabil, ca urmare a vântului puternic. Nu s-au înregistrat victime.

În jurul orei 15, pe DN2A (E60) Slobozia – Urziceni, la ieșirea din localitatea Andrășești către Slobozia, în județul Ialomița, a avut loc un eveniment rutier: pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum – vânt lateral puternic, un autotren fără încărcătură s-a răsturnat pe carosabil, după care a fost lovit de către un alt autotren, care se deplasa regulamentar pe sensul opus. Nu s-au înregistrat victime.

Avertizarea de cod portocaliu pentru Transilvania a fost valabilă până luni seara la ora 18. În Moldova, Carpații Orientali și Meridionali este valabilă până la ora 23 o avertizare cod galben, cu vânturi ce pot atinge viteze de până la 70 km/oră și chiar 100 km/ora în zona montană.

sus(0)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns