hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

gherla cetatean de onoare placheta

Râd și curcile: primăria Gherla a anulat două titluri de Cetățean de onoare și apoi le-a dat din nou – VIDEO

Graba strică treaba, ar putea să fie concluzia trasă după ce primăria Gherla s-a văzut în postura de a revoca acordarea a două titluri de Cetăţean de onoare, din cauza nerespectării procedurii de acordare.

La şedinţa de consiliu a lunii august, pe ordinea de zi au fost introduse în ultimul moment două proiecte de hotărâre, privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” al municipiului Gherla preotului Nicolae Bordaşiu, închis în temniţele comuniste şi academicianului Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Suplimentarea ordinii de zi a fost contestată atunci de secretarul primăriei, care i-a informat pe consilieri că nu se justifică caracterul de urgenţă al acestor hotărâri şi că nu sunt depuse la dosar toate actele solicitate conform metodologiei, între care trei recomandări de la persoane avizate şi cazierul judiciar. Cu toate acestea, proiectele de hotărâre au fost introduse la vot şi au primit acordul majoritar al consilierilor.

Pentru a se reglementa situaţia de ilegalitate apărută, în şedinţa de joi a consiliului local, desfăşurată joi, 26 octombrie, pe ordinea de zi au fost introduse două puncte prin care se revocau hotărârile din august, un punct prin care se modifică metodologia de acordare a titlului de Cetăţean de onoare, din care a fost eliminat cazierul judiciar, şi alte două puncte prin care se acordă din nou titlurile.

Aşa cum era de aşteptat, discuţiile pe acest subiect şi pe modul în care s-a derulat acordarea, revocarea şi reacordarea titlurilor au fost în contradictoriu.

Consilierii UDMR au atras atenţia că astfel de titluri ar trebui acordate doar persoanelor care au legătură directă cu oraşul Gherla. Consilierul PNL Marius Sabo a respins această teorie, susţinând că, de exemplu, dacă Simona Halep ar acceptă să primească acest titlu la Gherla, ar trebui să-i fie acordat.

Preotul Nicolae Bordașiu a declarat că a ajuns la pușcăria Gherla „din greșeală”. El a povestit că în anii ’50 fusese trimis să își execute pedeapsa la Oradea, dar că a fost coborât din tren la Gherla, din cauza neatenției însoțitorilor. Aici a stat scurt timp, până la reîntoarcerea trenului, care l-a transportat la Oradea.

Supuse la vot, toate cele cinci proiecte de hotărâre au fost aprobate, prin votul majoritar al consilierilor.

video – imagini de la discuţiile din consiliul local

Doi noi Cetățeni de Onoare ai municipiului Gherla – proiectele au fost disputate în consiliul local

sus(0)jos(16)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns