taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
consiliul judetean cluj

PSD vrea alegeri pentru presedintele Consiliului Judetean dintr-un singur tur

Comitetul Executiv Naţional al PSD a mandatat parlamentarii partidului să susţină în comisia de cod electoral alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene prin vot direct, dintr-un singur tur, a declarat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„O candidatură ca şi la primar. Vot direct dintr-un singur tur de scrutin. Acesta este mandatul pe care îl avem din partea Comitetului Executiv Naţional. (…) În ceea ce priveşte comisia de cod electoral, noi rămânem la aceste drepturi câştigate şi care sunt un bonus pentru democraţie – menţinerea candidaturilor celor care sunt aleşi ca primari într-un singur tur, vot pe liste la consiliile locale, inclusiv consiliile judeţene şi la fel pentru preşedintele Consiliului Judeţean – într-un singur tur. Dar, bineînţeles, noi avem doar 5 voturi şi cu UNPR 6 voturi în cadrul comisiei de cod electoral, şi ne trebuie 10 voturi pentru a trece un punct de vedere coerent şi care se poată să modifice legea. Vom discuta cu celelalte partide politice şi vom stabili o majoritate care să ne permită să schimbăm legea, aşa cum au recomandat AEP şi BEC”, a precizat Zgonea într-o conferinţă de presă susţinută la Sinaia.

În ceea ce priveşte revenirea la vot pe listă, Zgonea a arătat că există două abordări ale PSD: votul mixt, cel german, „care favorizează România în acest moment”, şi votul pe listă. „Din păcate, votul mixt are o problemă pe care nici Germania nu a reuşit să o rezolve – aceea că nu avem un număr fix de parlamentari. Redistribuirea în funcţie de prezenţa la vot poate să ducă la un număr foarte mare de membri ai parlamentului, aşa cum avem astăzi, şi atunci aceasta este problema pe care o avem. Trebuie să discutăm cu celelalte partide politice. Credem oportun întoarcerea la listă dacă votul mixt nu va strânge 10 voturi, atunci putem să mergem pe votul pe listă, acolo bineînţeles partidele vor redeveni creuzetul selectării resurselor umane şi transmiterea lor către Parlament. Susţinem mai departe şi reducerea numărului de parlamentari şi aşteptăm să vedem care sunt propunerile celorlalte grupuri politice parlamentare, astfel încât să avem o lege care să dea un parlament mult mai suplu”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor. (Agerpres)

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns