taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
pop lucian episcop greco catolic

PS Claudiu Lucian Pop, noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, mesaj de la IPS Andrei

După moartea fulgerătoare a lui IPS Florentin Crihălmeanu de la începutul anului, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a rămas fără episcop. Pe 12 aprilie, Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reunit la Blaj, după ce a informat Sfântul Scaun Apostolic al Romei, l-a transferat pe Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, în prezent episcop titular de Mariamme şi episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, în funcţia de episcop eparhial al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Înscăunarea noului episcop eparhial va avea loc sâmbătă, 24 aprilie 2021, în noua catedrală greco-catolică din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca.

„Vă dorim, Preasfinția Voastră, o păstorire cu rod bogat”, i-a transmis Mitropolitul Andrei Andreicuț noului episcop. „Sperăm ca relația bună pe care am avut-o cu Episcopul Florentin, de pioasă amintire, să meargă înainte”, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei şi a urat Preasfinţiei Sale să îndeplinească slujirea „cu bucurie și nu suspinând”, avându-i alături pe preoții și credincioșii Eparhiei dată în păstorire”.

Noul episcop, Claudiu Lucian Pop, a coordonat în 2019 organizarea vizitei Papei Francisc la Blaj, ocazie cu care, la Sfânta Liturghie de pe Câmpia Libertăţii, a avut loc beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri. Tot atunci a avut bucuria de a-l primi la sediul Curiei pe Suveranul Pontif, iar apoi de a-l însoţi la biserica comunităţii de etnie romă din localitate.

Szekely Csaba

foto: basilica.ro

sus(9)jos(0)

Lasă un răspuns