ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
protopop nicolae tap

Protopop greco-catolic nou la Gherla

De la 1 septembrie, protopopiatul greco-catolic Gherla are în frunte un nou protopop.

Protopopiatul a fost condus până la această dată de pr. Alexandru Hruban. Născut la 22 iunie 1971 la Dej, acesta a fost hirotonit diacon la 14 octombrie 2001, în localitatea Cluj-Napoca, de către IPS George Guțiu. Apoi a fost hirotonit preot la 16 decembrie 2001, în localitatea Căpâlna din județul Sălaj, de către PS Florentin Crihălmeanu.

alexandru hruban protopop gherlaA devenit protopop de Gherla în anul 2012 și a fost reconfirmat în 2017. S-a implicat în numeroasele activități ale bisericii și ale comunității. Între cele mai importante momente s-au numărat inaugurarea bisericii Sf. Iosif, în 2014, inaugurarea bustului cardinalului Iuliu Hossu din 2018, sfințirea bisericii în 2019, pelerinajele anuale de la Nicula sau din alte părți, conferințele despre personalitatea lui Iuliu Hossu din 2017, participări la sărbătorile naționale – 1 Decembrie, Ziua Eroilor, la Campania „40 de zile pentru viață” și la Marșurile pentru viață etc.

„Consider că din poziția pe care am avut-o mi-am făcut datoria și am fost aproape de credincioșii greco-catolici și de ceilați creștini din Gherla, indiferent de biserică. Le mulțumesc tuturor colaboratorilor, protopopului Paul Isip, bisericilor reformată, romano-catolică, armeano-catolică, cultelor protestante, cu toate ne-am înțeles foarte bine. Au fost numeroase activități la care am luat parte împreună, în folosul bisericii și al comunității și sper să fie la fel și pe mai departe. În continuare, sunt la dispoziția comunității greco-catolice și a creștinilor și îmi exprim susținerea față de noul protopop”, spune pr. Alexandru Hruban, care activeaza în prezent ca paroh la biserica Sf. Iosif.

Noul protopop de Gherla este pr. Nicolae Țap de la biserica Ioan Bob din Cluj-Napoca. S-a născut la 11 mai 1970, în localitatea Buciumi din județul Sălaj. A fost hirotonit diacon la 10 septembrie 1995, în localitatea Tihău din același județ de către PS Vasile Hossu. A fost hirotonit preot la 24 septembrie 1995, în localitatea Vad din Cluj, de către IPS Lucian Mureșan.

La recensământul din 2011, s-au declarat aparținătoare cultului greco-catolic 1088 de persoane (5,19% din totalul locuitorilor din Gherla).

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns