hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

alunis masina pietris cluj

Protestul oamenilor de la Aluniș face mici miracole – FOTO

Aluniș, comună de dincolo de dealuri, unde pare că nu se întâmplă mai nimic, a dat în clocot. După ce au înghițit ani de zile praful pe de drum și și-au stricat mașinile în gropile care s-au tot înmulțit și au crescut, oamenii nu au mai răbdat și au ieșit în stradă.

Duminica trecută pe la amiază, zeci de locuitori ai comunei, săturați de indolența cu care sunt tratați, s-au adunat la podul Ghiroltului, au huiduit și au strigat „„Hoții banii i-au luat, drumul nu l-au asfaltat!”.

Apoi s-au îndreptat spre primărie, unde au așteptat explicații de la primar pentru situația devenită insuportabilă. Mihai Sav le-a spus oamenilor că drumul este în lucru și că modernizarea are ca  termen de execuție finalul anului 2019, dar asta nu i-a mulțumit pe localnici, sătui de vorbe și promisiuni. Ba mai mult, aceștia au anunțat că vor ieși din nou în stradă, până vor fi luați în seamă. „De ce nu se astupă măcar gropile, până vin cu asfaltarea?”, au întrebat cetățenii, iar răspunsul a fost că în această perioada balastierele sunt închise, iar firmele de construcții duc lipsa de oameni. Primarul a mai promis că va lua legătura cu președintele și vicepreședintele consiliului județean Cluj, să vină la fața locului și să vorbească cu oamenii.

Drumul care trece prin comuna Aluniș se află în administrarea Consiliului Județean Cluj, condus de Alin Tișe, membru PNL, la fel ca și primarul comunei.

Vineri, la câteva zile după protest, s-a produs un mic miracol: și-au făcut apariția în sat utilaje, care au împrăștiat pietriș pe drum, pentru a mai acoperi din gropi. Oamenii au stat cu sufletul la gură, să vadă dacă utilajele ajung și pe la casele lor. Nici reacțiile nu au întârziat să apară. „Vor să ne astupe gura. Mult va ține pietrișul ăsta, până la o ploaie bună!”, au scris oamenii pe rețelele de socializare.

alunis masina pietris cluj

Rezolvarea pe care o așteaptă localnicii pentru drumul pe care circula în fiecare zi va mai dura. Ei se tem că dacă nu vor mai protesta, lucrările ar putea fi din nou tărăgănate.

Protest spontan la Aluniș – drumul plin de gropi a scos oamenii în stradă. Au cerut să vină Tișe – VIDEO

sus(17)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns