taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
protest dej covid

Proteste anti restricții Covid la Cluj-Napoca, Dej și Turda

În cursul zilei de luni, grupuri de persoane au protestat în marș la Cluj-Napoca, Dej și Turda, față de restricțiile tot mai dure impuse de autorități, în perioada de pandemie Covid-19.

În aceste orașe, rata de incidență a cazurilor de Covid-19 este peste 4 cazuri la 1000 de locuitori, iar ca urmare, sunt închise sălile de sport și fitness, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se închid la ora 18, iar circulația persoanelor este interzisă după ora 20.

Participanții la proteste au fost în cea mai mare parte tineri. Aceștia au fost susținuți de șoferi din trafic, cu claxoanele.

protest cluij jandarmi covid

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest. Efectivele inspectoratului au acționat pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni și le-au adus la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare.

Acțiunile de protest s-au desfășurat în mod pașnic, fără a se înregistra violențe și nu a fost necesară intervenția pentru restabilirea ordinii publice.

Jandarmeria precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

Jandarmii au aplicat până în acest moment 63 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 32.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, precum și pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Pe timpul protestului organizat în municipiul Turda, a fost identificat un participant care avea asupra sa un cuțit. Împotriva acestuia au fost luate măsurile legale. Legea prevede că este interzisă participarea la manifestații publice cu arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare sau orice alte obiecte care se pot utiliza în acțiuni de violență.

foto principală: protest luni seara la Dej, sursa Facebook/I Like Dej

sus(10)jos(6)

1 comentariu

  1. Pentru cei care se imbolnavesc de covid si nu respecta restrictiile : daca ajung sa fie spitalizati SA PLATEASCA tratamentul si spitalizarea, la fel si pentru cei care nu vor vaccinul!

    sus(1)sus(0)

Lasă un răspuns