irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
protest grefier judecatorie gherla

Protest spontan la Judecătoria Gherla, ședințele de judecată suspendate

Grefierii de la Judecătoria Gherla au ieșit în drum vineri dimineață, în semn de protest față de drepturile salariale care nu le sunt respectate.

Protestul a început la ora 10 în curtea instituției, iar de la ora 11, participanții au ieșit în stradă, cu mesaje ca „Muncim pe datorie, rușine să vă fie”, „Plătiți integral salariile!”, „Respectați-vă salariații!”, „Niciun leu în plus timp de 6 ani! Suntem plătiți la nivelul anului 2017! Intrați în legalitate!”.

protest grefier judecatorie gherla

Protestatarii spun că au aceleași salarii de ani de zile. „O femeie de serviciu de la spital are salariu mai mare decât mine!”, spune una dintre grefiere. „Orele suplimentare nu se plătesc, deși venim la lucru dimineață și nu știm  când ajungem acasă!”, reclamă o altă protestatară.

Principalele nemulțumiri ale protestatarilor sunt:

  • nerespectarea hotărârilor judecătorești
  • neplata salariilor timp de 7 luni
  • alte drepturi de natură salarială: navetă, chirie,  medicamente

galerie foto: protestul de la Gherla

galerie foto gherla

Proteste în toată țara

Blocul Național Sindical informează prin afiliatul său, Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL, că la nivel național, personalul auxiliar de specialitate din instanțe a declanșat forme de protest spontan, concretizate în întreruperea activității cu publicul și suspendarea ședințelor de judecată.

Motivul acestor forme de protest îl reprezintă concluziile întâlnirii de joi, 7 decembrie 2023, de la sediul Ministerului Finanțelor Publice, la care au participat reprezentanții Blocului Național Sindical, ai SNGJ Dicasterial, dar și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În urma întâlnirii, ministrul finanțelor, domnul Marcel Boloș, a transmis ca NU va asigura fondurile pentru plata integrală a salariilor și a tranșelor din hotărârile judecătorești.

sursa: BNS

În aceste condiții, protestatarii spun că vor trece la alte forme de protest.

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns