ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
locuri de munca angajare gherla fabrica umerase ch industrial gestionar electrician
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
escape gherla restaurant angajare ospatar bucatar curatenie dej cluj

Protest și boicot la benzinării pentru prețurile mari, pentru impotența guvernului

Prețul litrului de motorină a ajuns la Gherla la 9,15 lei/litru la benzinăria Petrom, iar benzina se scumpește alert, de la o zi la alta, ajungând la 8,61 lei/litru. Deja sunt stații în Cluj care vând  motorina cu 9,27 lei/litru și benzina cu 8,70 lei/litrul (Rompetrol, la Turda).

Sunt scumpiri galopante, care au început de la sfârșitul lunii februarie și par să nu se mai oprească. Dacă în țara vecină, Ungaria, guvernul a luat măsuri, prin plafonarea prețului la combustibili, guvernul României sforăie în papuci, dar nu uită să își încaseze salariul nesimțit, plătit de români.

În prima săptămână din luna martie, când au apărut primele semne mai serioase ale scumpirilor, guvernul condus de militarul Ciucă, un premier cu efect vizibil de frecție la piciorul de lemn, s-a făcut că ia măsuri. S-au dispus niște controale anemice pe la benzinării, unde s-au dat câteva amenzi. Atât au putut.

Azi, când prețurile se apropie de 10 lei/litru și toate prețurile au luat-o razna, e liniște totală la același guvern. „Așa e și în alte țări”, e scuza penibilă, care ar trebui să țină de foame pentru românii care își numără cu spaimă fiecare leu.

Proteste la benzinării

Sătui de incompetență și indolență, românii au început să se mobilizeze și să boicoteze benzinăriile. Au alimentat de câte 1 leu, au plătit cu cardul, ori cu bani mărunți și au provocat cozi și blocaje.

Pe internet au apărut petiții, prin care se cere luarea de măsuri urgente și chiar naționalizarea unor comanii petroliere.

„Solicităm ministrului Energiei, domnul Virgil Popescu, să elaboreze în regim de urgență o Hotărâre de Guvern prin care prețul carburanților să fie redus și plafonat.

Solicităm o anchetă asupra modului în care benzinăriile raporteaza profituri în creștere față de 2021 chiar și cu 50% deși oficial se plâng că prețul petrolului este crescut din cauza războiului lui Putin.

De asemenea, solicităm naționalizarea companiei Petrom (achiziția pachetului majoritar de acțiuni de la OMV, de către statul român), precum și a companiei Rompetrol. România deține a doua rezervă de petrol din Uniunea Europeană (după Norvegia) și a treia din Europa (după Norvegia și UK), iar românii sunt jefuiți de companiile străine, care exploatează zăcămintele!”

Prin petiție se mai cere declararea sistemului național energetic obiectiv de interes strategic național și chiar naționalizarea sistemului energetic românesc, a tuturor companiilor extractoare și producătoare.

Pe rețelele sociale au început să circule mesaje prin care se anunță un astfel de protest și la Gherla, pentru ziua de joi, 16 iunie, ora 18.

vezi pe același subiect

Cozi tot mai mari la benzinării miercuri seara, la Gherla, Dej, Cluj și în țară, prețurile cresc – VIDEO

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns