taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
protest sindicat cluj prefectura

Protest la Prefectura Cluj, sindicaliștii din poliție și penitenciare: „Ne opunem înghețării salariilor și pensiilor!” – VIDEO

Membri ai sindicatelor din Politia Romana si din Politia Penitenciara, afiliate la Federatia PUBLISIND, protestează joi dimineața la Cluj-Napoca, în fața Prefecturii. La protest participă și sindicaliști din Gherla.

Pichetări ale prefecutrilor au loc în toată țara. Sindicaliștii protesteaza pentru eliminarea inechităților salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, pentru un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum precum și pentru condiții decente de muncă.

protest sindicat cluj prefectura

Organizațiile sindicale din sistemul de „Apărare, ordine publică și securitate națională” afiliate la Federația PUBLISIND si la Blocul National Sindical, respectiv Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP alaturi de sindicatele din Politia Penitenciara – Danubius-Braila, Manifest-Iasi, Phoenix-Pelendava, SLLPM-Margineni si Speranta-Satu Mare, dau tonul protestelor organizand o acțiune comună de pichetare a prefecturilor din întreaga țară, ca primă reacție la proiectul Ordonanței de urgență privind înghețarea drepturilor salariale si a pensiilor militare de servicu, pentru anul 2021, precum si la cresterea penibila cu doar 41 de lei a salariului minim (net) pe economie. La pichetări participa grefieri, angajați din administrația publică, tineret și sport sau asistență socială afiliați la Federația PUBLISIND.

protest sindicat cluj prefectura

Protestele au început la ora 10 și vor dura două ore, cu respectarea numărului maxim de participanți prevăzut de lege și a măsurilor de protecție anti-Covid. La Cluj au răsunat vuvuzelele, iar protestatarii au strigat „Mincinoșii!”

protest sindicat cluj prefectura

„Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traversează țară noastră și totodată la ponderarea deficitului bugetar, un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie, în condițiile în care personalul din sectorul apărare, ordine publică și securitate națională se află în prima linie și gestionează măsurile împotriva pandemiei de SARS-CoV2 de mai bine de 8 luni, căzând la datorie cu miile. Toate sindicatele afiliate PUBLISIND resimt presiunea acestor măsuri care vor adânci în loc să rezolve inechitățile salariale din sistemul public, motiv pentru care se angajează în protestele planificate.

Deficitul grav de personal este compensat prin suprasolicitarea resurselor existente, aspect care generează un volum de muncă suplimentară, imposibil de gestionat cât timp nu se fac încadrări corespunzătoare. Costurile cu echipamentele de protecție, cu tratamentele și chiar cu testările efectuate, au fost suportate integral de către angajați. Toate aceste deficiențe la care se adaugă lipsa oricăror compensații (de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgență și a stării de alertă), culminează cu hotărârea Guvernului de a suspenda aplicarea Legii nr 153/2017, adoptată pentru eliminarea etapizată a inechităților salariale existente.

Deciziile adoptate de Guvernul Cîțu au generat mari tensiuni și nemulțumiri ale personalului, această serie de proteste organizată în ultima zi a anului 2020 fiind doar prima reacție a organizațiilor afiliate PUBLISIND și BNS.

Începând cu luna ianuarie 2021, PUBLISIND va face public calendarul de acțiuni sindicale care vor include – excesul de zel în efectuarea unor misiuni sau activități, refuzul de prestare a muncii suplimentare, suspendarea sau blocarea activității în anumite domenii de activitate (având prioritate strict intervențiile în cazurile de urgență), organizarea de mitinguri în cascadă, pe o durata nedeterminată”, se arată într-un comunicat SNPP.

video în continuare

sus(13)jos(29)

Lasă un răspuns