taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
protest penitenciarul gherla

Protest la Penitenciarul Gherla, sindicaliștii cer demisia guvernului: „Cîțu pentru un dolar, îngheață și ursul polar!”- VIDEO

În jur de  150 de polițiști de penitenciare s-au adunat joi în fața Penitenciarului Gherla pentru a protesta față de nerespectarea legii în ceea ce îi privește, față de lipsa dialogului social, a incompetenței guvernului.

Protestul a început la ora 11 și timp de o oră au răsunat fluierele, vuvuzelele și s-a strigat „Demisia!”, „Ne conduceți prost, n-aveți nici un rost!”

protest penitenciarul gherla

„Cerem un salariu decent, așa cum spune legea. Nu vrem nicio mărire, vrem doar respectarea legii!”, s-a strigat la portavoce. „Dacă suntem mințiți, prostiți, vom ieși în stradă de fiecare dată. Nu vom ceda, vom cere să fie respectată legea, așa cum noi o respectăm”.

Pe pancarte s-au putut citi mesaje ca „Voi șmecheri la partid, noi fraieri cu Covid”,  „Cîțu pentru un dolar, îngheață și un urs polar”, „PNL partid isteț, se pricepe la îngheț”, „Steliane nu uita, de la noi nu poți fura”, „Voi vreți performanțe, noi adunăm restanțe!”.

protest penitenciarul gherla

Au fost prezenți sindicaliști de la Penitenciarul Gherla, Spitalul Penitenciar Dej, Penitenciarul Bistrița, Penitenciarul Baia Mare, Penitenciarul Bacău.

protest penitenciarul gherla

Declanșarea protestelor este provocată de lipsa de soluții dar mai ales de reacție a Ministrului justiției care a recepționat în mai multe rânduri, atât direct cat si in scris, problematica, fără a oferi niciun răspuns în termenul asumat, a anunțat Sindicatul Liber din Penitenciarul Gherla.

„Protestam pentru ca Poliția Penitenciară este:
1. Singura instituție din structura de apărare națională care nu acorda titlul de specialist de clasa prevăzut de lege.
2. Ultima instituție din structura de apărare națională ca procent de posturi ocupate raportat la posturile prevăzute in norme si in standarde.
3. Prima instituție din Romania care in 2021 poate scădea sub nivelul de 50% de posturi vacante fata de standardele in vigoare, in eventualitatea unui buget subdimensionat.
4. Prima instituție din Romania la numărul de ore suplimentare de munca prestate (peste un milion anual);.
5. Prima instituție din structura de apărare cu risc major de a nu reuși ocuparea in 2021 a posturilor aflate in proceduri de concurs din 2020, din lipsa de buget?
6. Prima instituție din Romania ca vechime a tehnicii din dotare (mijloace auto. armament, mijloace de comunicare, de imobilizare, de control etc).
Revendicări
1. Asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, in cursul anului 2021, a unui nr. suplimentar de 2000 posturi fata de situația din luna ianuarie 2020.
2. Efectuarea modificărilor normative necesare în vederea acordării titlului de specialist de clasa pentru polițiștii de penitenciare, similar polițiștilor.
3. Respectarea Legii nr 153/2017, respectiv a prevederilor referitoare la aplicarea (etapizata) a actului normativ, pentru anul 2021.
4. Indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare trecuți in rezerva, cel puțin cu valoarea inflației.
5. Acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru personalul implicat în activități generatoare de riscuri pe aceasta linie.
6. Punerea in aplicare a Deciziilor ICCJ nr 51/2019 privind plata corectă a salariului si respectiv nr 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare.
7. Plata indemnizației de concediu cu sporuri, urmare a sentințelor civile existente precum si a modificărilor legislative intervenite.
8. Îmbunătățirea condițiilor de munca și a dotărilor prin aplicarea prevederilor convenite in Acordul colectiv la nivelul grupului de unități (alocarea bugetului necesar).”

Proteste asemănătoare au fost anunțate joi la Penitenciarele Aiud și Miercurcea Ciuc. Sindicaliștii au anunțat că măsurile de protest vor continua. Orgnizatorii au precizat că între măsurile ce mai pot fi luate sunt refuzul de prestare a muncii suplimentare, acțiuni de tipul grevei japoneze, suspendarea sau chiar blocarea activității.

Echipaje de jandarmi, poliție și Poliție Locală au asigurat desfășurarea fără incidente a evenimentului.

video în continuare

sus(21)jos(40)

Lasă un răspuns