taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor mek pavaje borduri mintiu gherlii gherla dej cluj
protest mintiu gherlii oameni primar

Protest la Mintiu Gherlii pentru apa care întârzie pe conducte, ce spune primarul – VIDEO

În jur de 30 de persoane s-au adunat duminică în fața primăriei din Mintiu Gherlii, nemulțumiți de faptul că lucrările la conductele de apă și canalizare nu sunt terminate.

Este vorba despre o investiție de 200 de miliarde lei vechi, începută în urmă cu trei ani ani. Aceasta s-a suprapus cu lucrările de modernizare la drumul principal, iar problemele au apărut atunci când executantul drumului a făcut plângere celor cu lucrările de canalizare pentru că ar fi distrus șoseaua.

În decembrie se face un an de când trebuia recepționată lucrarea de apă și canalizare, mereu amânată din cauza necazurile ivite. Alte probleme au apărut la efectuarea de probe, când apa a țâșnit prin șanțuri și în curțile oamenilor. Și dacă nu era destul, s-a mai descoperit că pompele de pe conducte nu au putere suficientă, din cauza alimentării necorespunzătoare cu curent electric.

Cei adunați la protestul din fața primăriei l-au acuzat pe primar că i-a tot amânat cu pornirea instalațiilor și că le-ar fi spus că lucrarea a fost predată deja către Compania de Apă.

Adunarea de duminică a fost a doua de acest fel, după cea de acum două săptămâni, unde au venit în jur de 20 de localnici. Acum oamenii au amenințat că se vor duce la ședința de consiliu local pentru a-și spune păsurile și pentru a grăbi punerea în funcțiune a instalațiilor de apă și canalizare și s-au arătat nemulțumiți că primarul nu a venit să îi asculte.

video în continuare – protestul de duminică din fața primăriei din Mintiu Gherlii

În cursul zilei de luni a avut loc o nouă adunare la primărie, la care a fost prezent primarul Dumitru Oltean, reprezentanți de la Compania de Apă și mai apoi chiar președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

„S-a dat drumul la apă curentă și canalizare în Petrești și Salatiu și la apă în Mintiu, de la biserica din centrul comunei spre Salatiu. Între Salatiu și Petrești este noua stație de epurare, care a intrat în funcțiune”, a declarat primarul. „La Mintiu mai avem probleme cu pompele de apă, care trebuie alimentate cu curent electric trifazic, iar pentur asta trebuie să obținem autorizații de la Mediu și avize de la Electrica. Au început lucrul la ele, trebuie montați câțiva stâlpi, puse cabluri, durează câteva zile. S-au remediat și problemele unde a ieșit apa în șanțuri. Vedeți cum sunt constructorii, tot trebuie să stai după ei ca să facă treaba bună.  Apa a fost sub presiune și ca la orice lucrare mare, mai scapă pe undeva, ori la branșamente, ori la hidranți. Facem tot posibilul să dăm drumul cât mai repede, că nu de aceea am adus 200 de miliarde (lei vechi, n.r.) pentru investiția asta ca să țin banii în pământ și să nu se poată folosi oamenii de ea. Prin contract am prins inclusiv branșamentele, pe care altfel oamenii ar fi trebuit să și le pună ei. Chiar s-au mirat cei de la Compania de Apă, că nu au mai văzut lucrări cu cămine și ceasuri incluse, iar localnicii trebuie doar să-și tragă apa până în casă. La Nima și la Bunești au fost fără branșamente, dar acoloam reușit să dăm bani de la bugetul local să acoperim cheltuielile”.

Primarul Oltean recunoaște că de când conduce comuna, aceasta a fost lucrarea care i-a dat cele mai mari bătăi de cap. Iar legat de ieșirea oamenilor din stradă, edilul o consideră campanie electorală. „Unii nu au ajutat cu nimic, au fost tot împotrivă. N-au crezut că voi aduce bani să introducem apa și canalizarea. Chiar și la Bunești, unde am făcut poduri și capela, au votat împotrivă. Acum facem drumurile de hotar, se asfaltează 11 km, se fac șanțuri, rigole și podețe la Nima și Bunești”.

alin tise mintiu gherlii

Primarul s-a arătat plăcut surprins de atitudinea șefului Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, prezent luni la Mintiu Gherlii. „Le-a zis oamenilor să-mi mulțumească, pentru că după această investiție aproape s-a dublat valoarea caselor lor, acum că au apă și canalizare. Eu i-am ajutat cu ce-am putut”.

foto: Facebook

La Mintiu Gherlii oamenii își iau apa din fântână, ca pe vremea dacilor. De ce bat pasul pe loc apa și canalizarea

sus(7)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns