nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sala jocuri operator sloturi

protest gherla psd

Protest în centrul orașului – „Fără penali în funcții publice” – VIDEO

Mitingul anunțat al românilor din diaspora de la București a mobilizat și la Gherla câteva zeci de persoane.

Vineri seară în jurul orei 19, în părculețul din centrul orașului au început să se adune protestatari, mai ales tineri, dar și părinți cu copii, reprezentanți ai partidelor din opoziție, de la PNL, PMP, USR.

video în continuare

„Fără penali” s-a putut citi pe tricouri sau pe un banner uriaș. Participanții, aproximativ 50-60 de persoane, s-au declarat împotriva guvernului și a modificărilor la legile justiției.

Mitingul a fost liniștit, fără scandări. Echipaje de poliție și jandarmerie au monitorizat manifestația, care s-a desfășurat fără incidente. După ora 21.30, participanții au început să se retragă.

video în continuare

Un miting asemănător a fost anunțat și la Dej, unde tot în cursul serii s-au adunat în Piață Bobâlna sub 10 persoane. Manifestări au fost și în alte orașe din țară. La Cluj-Napoca a avut loc un miting de solidarizare cu protestul diasporei din Bucureşti. Oamenii s-au adunat la statuia lui Matei Corvin, iar de acolo au pornit în marș pe străzile orașului. Numărul participanţilor la protest a atins cifra de 10.000 la momentul de vârf al serii, potrivt Agerpres. Oamenii au scandat ore în şir mesaje anti-guvernamentale precum „Uniţi salvăm toată România”, „Justiţie, nu corupţie”, „Haideţi cu noi, vă fură şi pe voi”, „PSD, ciuma roşie”, „Noi nu suntem o naţie de hoţi”, „Jos guvernul!”. Pe durata protestului nu au fost semnalate violenţe sau alte incidente majore, mai menționează sursă citată.

La București, protestul a început în jurul prânzului, când câteva sute de persoane care fluturau steaguri tricolore şi ale UE şi scandau lozinci împotriva Guvernului s-au strâns în Piaţa Victoriei. Pe pancartele afişate şi tricourile purtate de protestatari s-au putut citi diverse mesaje: „Mi-aţi confiscat drepturile”, „Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”, „Nu cedăm”, „Nu: România coruptă; Parlamentari corupţi”, „Tudorel Toader – ministrul anihilării Justiţiei”.

Primele incidente s-au înregistrat în cursul după-amiezii, iar jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene, după ce unii dintre cei aflaţi în piaţă au început să arunce cu diverse obiecte către forţele de ordine şi au forţat gardul de protecţie instalat faţa sediului Guvernului, precizează agenția de știri Agerpres. După ce numărul protestatarilor a început să crească, au fost instituite restricţii de circulaţie pe străzile adiacente Pieţei Victoriei.

Creşterea numărului incidentelor violente a determinat Jandarmeria Română să facă apel la oamenii care protestau paşnic să se retragă din primele rânduri, motivând că aceştia sunt folosiţi de cei care comit violenţe ca „scut de protecţie”. Ulterior, autorităţile au anunţat că în Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal şi au cerut protestatarilor să se delimiteze de acestea.

În jurul orei 21, când, potrivit unor surse, numărul manifestanţilor depăşise 60.000, au fost aprinse lanternele telefoanelor mobile şi a fost intonat Imnul Naţional. Incidentele au continuat şi după acest moment, forţele de ordine folosind în mai multe rânduri gaze lacrimogene, ca răspuns la agresiunile venite din partea unor persoane din piaţă.

O coloană de scutieri a pătruns la un moment dat în mulţimea din Piaţa Victoriei, iar unii dintre participanţii la protest au aruncat cu diverse obiecte către ei. În timpul intervenţiei, o femeie din trupele de jandarmi a fost agresată de mai multe persoane.

Jandarmeria Română a precizat că femeia rănită a fost internată la Spitalul Floreasca, ea suferind un traumatism şi suspiciune de fractură de coloană cervicală.

Jandarmii au intervenit în cele din urmă cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, apoi au pătruns în piaţă, protestatarii fiind dispersaţi către străzile adiacente. Forţele de ordine au format cordoane, pentru a nu permite revenirea oamenilor în Piaţa Victoriei.

Confruntările au continuat până după miezul nopţii pe mai multe străzi, forţele de ordine reuşind în final să îndepărteze din zonă toate grupurile turbulente.

În total, peste 400 de persoane, dintre care 24 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale la mitingul din Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov. Peste 60 de oameni au fost transportaţi la spital, 9 dintre ei fiind jandarmi, mai informează Agerpres.

Si pentru ziua de sâmbătă sunt anunțate proteste, la București, la Cluj, în marile orașe din țară.

sus(28)jos(10)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

1 comentariu

  1. ...câțiva inimoși, trebuie să sature o întreagă clică infracționară... SUSPSD...

    sus(14)sus(4)

Lasă un răspuns